NRK Meny
Normal

Hole-ordfører klar for ny periode

Til tross for trusler og høy arbeidsbelastning, velger Per Berger å stille til en ny periode som ordfører i Hole kommune.

Rådmann og ordfører i Hole, Ståle Tangestuen og Per Berger

Per Berger er en populær ordfører i Hole. Ved forrige kommunevalg fikk han over 400 personlige stemmer.

Foto: Odd Vegard Kandal

Hole-ordføreren ble sykemeldt i slutten av august. Bakgrunnen var trusler og personangrep Berger var blitt utsatt for i etterkant av terroren på Utøya.

Nå har han takket ja til å stille som ordførerkandidat også ved valget neste høst. Berger er inne i sin fjerde periode som ordfører i Hole.

Ifølge Ringerikes Blad har han fått mange sympatierklæringer og støtte den siste tiden, og det er det som gjør at han nå er motivert for en ny periode som ordfører.

Hole Høyres endelige liste til kommunevalget i 2015 er ikke klar ennå. Den må vedtas i et nominasjonsmøte.

– Per har stilt seg til disposisjon som ordførerkandidat, men det er for tidlig å si hvordan den endelige listen vil se ut, sier leder av nominasjonskomiteen, Kristin Lund Leivestad til avisen.

For tiden samler Per Berger krefter på rypejakt i Lesja, sammen med skiskytter Tora Berger. Hole-ordføreren er onkel til den meritterte skiskytteren. Han er sykemeldt ut neste uke.

Folk i Hole kommune er opprørt over truslene som er fremsatt mot ordfører Per Berger. I går ble det kjent at ordføreren er sykemeldt inntil videre.
Blokker: 1. På kort varsel måtte varaordføreren overta klubba i Hole kommune. For på mandag ble ordfører Per Berger sykemeldt i tre uker. Han har hatt ekstra belastning etter terroren på Utøya. Men det tårnet seg opp i sommer.
2. De konkrete truslene som fikk begeret til å renne over kommer fra en navngitt person. Truslene går både mot Berger, hans familie og venner. Personen bak truslene skal ikke bo i kommunen.
3. Politiet har etterforsket saken ferdig og personen som har kommet med truslene har fått forbud mot å kontakte Berger. Det har vært mye uro i kommunen etter terrorangrepene på Utøya, og særlig har saken rundt minnestedet på Sørbråten vært belastende for ordføreren. Likevel er han en populær mann i bygda. Ved forrige kommunestyrevalg fikk han over fire hundre personlige stemmer, og truslene har vakt sterke reaksjoner også blant sambygdingene.
4. Erfaringene etter terrorangrepene den 22. juli 2011 har kostet dyrt både for ordføreren og Hole kommune.

Se varaordfører Sjur Tandberg fortelle om bakgrunnen for at Berger ble sykemeldt. Foto: Tordis Gauteplass.