Her er den nye HBK-treneren

Roar Johansen har bred erfaring med å jakte opprykk til eliteserien. Nå står Hønefoss for tur.

Roar Johansen

Roar Johansen har skrevet under på en toårskontrakt med Hønefoss Ballklubb. Her er han fotografert med HBK-skjerf fredag ettermiddag.

Foto: Hønefoss Ballklubb

Roar Johansen blir ny trener for Hønefoss. Det bekrefter sports- og utviklingssjef i HBK, Rolf Magne Walstad, overfor Ringerikes Blad. Johansen kommer fra jobben som trener for Ullensaker Kisa.

– Hønefoss tok kontakt med Ull/Kisa og spurte om de kunne få lov til å snakke med meg, og etter det har ting gått relativt radig, sier Johansen til NRK.no.

Fredag skrev Roar Johansen under på en toårskontrakt med Hønefoss.

Jakter opprykk til eliteserien

Rolf Magne Walstad

Rolf Magne Walstad sier Roar Johansen er en involverende trener, med en god CV, som har den erfaringen som trengs for å lede HBK.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

– Førsteinntrykket er at det er en veldig godt drevet klubb med driftige, gode mennesker i alle posisjoner som har ambisjoner om å komme tilbake i toppen av norsk fotball, sier Johansen.

Rolf Wagne Walstad er fornøyd med å ha sikret seg en ny trener etter at Leif Gunnar Smerud sluttet i klubben tidligere i høst.

– Johansen har både erfaringen og en lederstil som tiltaler oss, sier Rolf Magne Walstad til NRK.no, og legger til:

– Vi mener Johansen passer inn i HBK anno 01.01.2014. Han har erfaring med å jobbe med lag som jakter opprykk. Det er ikke det viktigste, men vi har selvsagt bitt oss merke i det. Og så kjenner han 1. divisjon, og våre motstandere, veldig godt, forklarer Walstad.

Den nye treneren møter HBK-spillerne for første gang 9. januar.

Resten av trenerteamet mangler

Roar Johansen

Roar Johansen kommer fra jobben som trener i Ull/Kisa.

Foto: Alley, Ned / SCANPIX

Roar Johansen har ved to anledninger, ledet Sarpsborg 08 til opprykk i eliteserien. I sin eneste sesong som eliteserietrener, endte det med nedrykk for østfoldingene.

– Etter at vi fikk tillatelse av Ull/Kisa til å ta kontakt med Roar, så gikk det ikke mange minutter før han var klar på at dette var noe han kunne tenke seg. Vi er strålende fornøyd med å få en trener som er godt likt av folk i sine tidligere klubber og av spillerne, sier Walstad.

– Hva med resten av teamet?

– Mange klubber starter med å hente oppmann, så assistenttrener, så trener og til slutt sportssjef. Vi ville gjøre dette i en annen rekkefølge. Nå er treneren på plass, han får selvsagt litt å si for hva slags folk han skal ha rundt seg. Vi er i kontakt med folk, og starter snart på sluttforhandlinger, sier Walstad