Hopp til innhold

Virtuost kappspill

Hvem spiller aller grisefortest av Arve Tellefsen og Stian Carstensen? Det gikk lynkjapt for seg da de to virtuosene kappspilte i NRKs studio i dag.

Stian Carstensen og Arve Tellefsen

Fokus i blikket før kappspilling mellom Stian Carstensen og Arve Tellefsen.

Foto: Morten Lyen / NRK

- Stian er et trekkspillfantom, sier Arve Tellefsen. - Han spiller fryktelig fort, mens jeg er noe mer langsom, så dette er en vennskapelig dyst.

I går kappspilte de under Olavsfestdagene i Trondheim på konserten Grisefort, og i dag gjentok de utfordringen i NRK P2s Kort og klassisk, som deltagere i spalten Helgens Høydepunkt. Med programleder Christian Marstrander som tidtaker og dommer ble det en lynkjapp musikalsk affære.

- Det er jo artig å spille fort, selv om det jo blir litt langsommere med årene. Da jeg var ung ble jeg stadig spurt om å spille virtuose ting som Paganini, nå spør folk heller om langsommere ting - og det er i grunnen helt greit, mente Tellefsen.

- Mye rytmisk sportsgymnastikk

Charistian Marstrander

Programleder, tidtaker og dommer Christian Marstrander ble imponert over hastigheten.

Foto: Mie Sundberg / NRK

Stian Carstensen er beryktet for sine lynkjappe fingre, og evnen til å snu en taktart raskere enn øret kan oppfatte. - I trekkspillmiljøet er det jo tradisjon for å spille fort, så jeg er nok miljøskadd. Det blir mye rytmisk sportsgymnastikk, sier Carstensen.

Hør innslaget der Tellefsen og Carstensen konkurrerer i Montis Czardas hos Christian Marstrander i NRK P2s Kort og klassisk.

- Dere spiller virkelig fort! utbrøt en imponert programleder etter endt dyst . - Ja, vi gjør det, svarte musikerne.