Virtuosjuryen 2008 er klar

Nå er det klart hvem som skal sitte i juryen i årets store solistkonkurranse.

Slik deltar du i Virtuos 2008

 

 

Wolfgang Plagge

Bak flygelet: Wolfgang Plagge er en av tre dommere i årets Virtuos.

Foto: Dag Thorenfeldt

Erfarne "barnestjerner"

Juryformann for Virtuos, NRKs Arild Erikstad, får i år selskap i dommerpanelet av Elise Båtnes og Wolfgang Plagge.

De to siste jurymedlemmene har selv solid erfaring med å slå igjennom som solister i ung alder.

Elise Båtnes

Elise Båtnes fotografert i forbindelse med sommerkonserten i Holmenkollen i 1986.

Foto: Hvaal, Morten / SCANPIX

Elise Båtnes

Elise Båtnes (36) kommer opprinnelig fra Trondheim. Hun begynte å spille fiolin da hun var fire år gammel, og allerede som åtteåring debuterte hun som solist med Trondheim symfoniorkester. To år senere, i 1981, opptrådte hun for første gang sammen med Oslo filharmoniske orkester, som solist på en barnekonsert dirigert av Mariss Jansons. Allerede året etter, som elleveåring, var hun på nytt solist med OFO, under fremførelse av Vivaldis dobbeltkonsert.

Båtnes har etter dette opptrådt som solist med alle de største norske symfoniorkestrene, og i en lang rekke andre land - og er også kjent fra Vertavo-kvartetten. Hun har vært ansatt som 1. konsertmester i både Danmarks Radios Symfoniorkester og i Westdeutsche Sinfonieorchester i Köln. 

Siden 2006 har Elise Båtnes vært 1. konsertmester i Oslo-filharmonien.

Wolfgang Plagge

Wolfgang Plagge (47) er kjent både som pianist og komponist. Han begynte å spille piano som fireåring, og debuterte i Universitetets Aula i Oslo da han var tolv.

Plagge begynte som organist i Asker og Bærum katolske menighet på Stabekk allerede som åtteåring - etter hvert ble han også kantor i menigheten. Han begynte også tidlig å komponere musikk, og har mottatt spesiell anerkjennelse for sine verk for blåseinstrumenter

Plagge har mottatt flere priser. Tidligere i år ble han tildelt Ungarns høyeste sivile utmerkelse "Den internasjonale kulturelle ridderorden av St. Stefan". Ordenen fikk han for sin innsats for å fremme ungarsk musikk og kultur i Norden, samt for sitt arbeid med Zoltán Kodálys undervisningsteknikk.