Hopp til innhold

Vinneren er kåret

Påskelabyrinten 2009 er over, og det ble Kjetil Kjernsmo fra Oslo som til slutt stakk av med seieren i en dramatisk finale.

Viggo Valle
Foto: Helge Helgheim / NRK

Hør hele Påskelabyrinten i opptak: Påskelabyrinten 2009

Slått i spurten

Tre deltakere hadde kvalifisert seg til den avsluttende runden av Påskelabyrinten 2009, påskeaften kl. 10.05 i NRK P1. Journalist Jan Gunnar Furuly var med fra Kautokeino, Kjetil Kjernsmo, internettprogrammerer, satt på hytta til svigerforeldrene på Veggelifjell, og sykepleier Gudrun Utne Nese deltok fra sin base på hytta i Setesdal. Det var tre verdige deltakere.

Kjetil Kjernsmo vant Påskelabyrinten 2009

Kjetil Kjernsmo vant Påskelabyrinten 2009.

Viggo Valles finurlige spørsmål gav trioen rikelig hodebry, og mot slutten så det ut som Jan Gunnar Furuly skulle stikke av med førstepremien, en reisesjekk på 10.000 kroner, men i Påskelabyrinten kan det fort snu seg. Det glapp for Furuly i nest siste spørsmål, og dermed kunne Kjernsmo ta en råspurt i mål, og målet der skatten lå, var det nye Hamsun-senteret på Hamarøy i Nordland som skal åpnes 4. august.

Vinneren, Kjetil Kjernsmo, er spesielt invitert til denne åpningen, og reisesjekken vil dessuten komme godt med til bryllupsreisen han skal ut på sammen med sin kjære Hege i september.

Les også: Labyrintvinneren kåret

Strenge Viggo

Viggo Valle

Viggo Valle har vært streng i årets labyrint.

Foto: Jon-Annar Fordal, Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Påskelabyrinten 2009 har hatt med rekordmange deltakere i radioprogrammet. Hele 59 personer, inkludert finalistene, har fått bryne seg. Noe av grunnen til det må tilskrives programleder Viggo Valle som har kjørt en hardere linje denne gangen. Han har vært streng men rettferdig, og går nå under navnet Strenge Viggo.

Påskelabyrinten på nett

Påskelabyrinten på nett
Foto: NRK

Selv om radioutgaven av Påskelabyrinten er over, kan du fortsatt løse labyrintoppgaver på nett og vinne eksklusive t-skjorter.

Løs oppgaver her: nrk.no/paskelabyrinten

Har du vunnet? Se: Heldige vinnere

Påskelabyrint i lomma

Vil du laste ned Påskelabyrinten 2009 som podkast, kan du gjøre det ved å abonnere på denne lenka: Påskelabyrinten RSS

Du kan høre reprise på årets labyrint her: Påskelabyrinten 2009

Påskelabyrinten NRK P1