Hopp til innhold

UDI ble årets debutartist!

Under Dogs International gikk av med seieren da Jungeltelegrafen og Oslo World Music Festival onsdag kveld kåret Årets debutartist 2008.

Solveig Korum, Alexandra Archetti Stølen og Elvis Medic.

lvis Medic viser hva han synes om å ha blitt kåret til Årets debutartist. Fra venstre konferansier Solveig Korum, festivalsjef og juryleder Alexandra Archetti Stølen og den nye Elvis.

Foto: Bård Skar / NRK

Konkurransen har hatt som mål å lete fram talentene vi visste var der, og responsen har vært formidabel. Mer enn 40 demoer kom inn fra hele landet, og gjennom to måneder har hundrevis av ivrige lyttere heiet sine favoritter til finalen.

Høyt nivå

Fagjuryen (artist Haddy N’jie, Alexandra Archetti Stølen og Wilfred Vuillaume fra Oslo World Music Festival, samt Arne Berg fra Jungeltelegrafen) fikk bivåne fire fantastiske opptredener fra ulike artister med meget høyt nivå.

Sonora Cimarrón, Mattis Myrland, Maghrebfunk og vinnerne i UDI gjorde en innsats som ga juryen et meget vanskelig valg.

Teatralsk balkanmusikk

Men til slutt gikk juryleder Alexandra Archetti Stølen på scenen og avleverte denne begrunnelsen:

”Dere er originale, dere har en enestående formidlingsevne. Dere er melankolske, melodiske og inspirerende. Årets debutartist har utrolig energi. Dere har nyskapende tekster, og ikke minst: for et fantastisk navn! UDI!”

Dermed braket jubelen løs – og den lett satiriske og sterkt teatralske balkanmusikken til UDI fikk den oppturen den fortjener.

Vi i Jungeltelegrafen er stolte over å ha fått være med på dette løftet for norsk musikkliv – og spår UDI en lysende fremtid.

Hør programmet i nettradio

Jungeltelegrafen - den andre musikken. Hver onsdag og lørdag, kl .14:03, på NRK P2.