Spennende radiopåske

I påsken kan vi lokke med krim fra virkeligheten, motorisert ungdom med fritidsproblemer, matgleder i fjellet med mer.

Påske på ulikt vis; på ski i Jotunheimen eller i bil til Svinesund?
Foto: Scanpix

I år er det krim fra virkeligheten som er påskefokus i NRK Gull. Hver dag sender vi et avsnitt i Richard Herrmanns serie, som tar for seg verstingene i Londons forbryterverden. Her kan du høre kapittelet om syremorderen John Haigh (fra 1984).

Skjærtorsdag er kjent som utfartsdag til åpne butikker i Sverige. Vi har ikke et rent grensehandel-program å by på, men sender kl 10.15 Ungt forum. Raggarproblemet - Motorisert ungdom med fritidsproblemer. Programleder er Steinar Opstad (fra 1964).

Langfredag kl 09.00 og 17.00 (reprise) blir det mer påskekrim fra virkeligheten i programmet "Smugling og smuglere - om smugling på Mørekysten i 1920-årene" og om motorkutteren som ble tatt med 5000 flasker whiskey (fra 1960).

1. påskedag kan du bli med Øyvind Arntsen til Oslo Domkirke, eller rett og slett lytte til programmet her Museum: Påsken i Oslo Domkirke (fra 2002).

Dette er bare smakebiter på påskens innhold i NRK Gull. For en fyldigere oversikt prøv sendeskjemaet ! Her kan du i kalenderfunksjonen også hake av dine favoritter og få en påminnelse pr e-post.