Ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar om NRK Alltid Nyheter.

Hva er NRK Alltid Nyheter?

NRK Alltid Nyheter

NRK Alltid Nyheter sender fra studio i Oslo fra kl 0629 til kl 2130 på hverdager. På bildet: Programleder Ida Creed.

NRK Alltid Nyheter er en egen radiokanal med nyheter fra alle NRKs kanaler, redaksjoner og distriktskontorer. I tillegg til nyhetssendinger kan du høre direktesendinger fra pressekonferanser, idrettsstevner og andre store begivenheter.

Nyhetssendingene går direkte fra klokka 0629 på hverdager. I helgene sender vi foruten Dagsnytts sendinger, høydepunkter fra Dagsnytt 18, Her og Nå og Sånn er Livet, samt temaprogram fra BBC og Sveriges Radio, repriser og kavalkader.

Hvor kan jeg høre NRK Alltid Nyheter?

NRK Alltid Nyheter sender på DAB digitalradio, som 70 prosent av Norges befolkning kan ta inn. I tillegg sender vi på FM i 16 store byer fram til 2007. Hele døgnet kan du velge oss som én av kanalene på NRKs nettradio.

Frekvensoverskriften for FM-båndet kan du velge fra menyen øverst til venstre på denne siden.

Hvorfor setter ikke NRK Alltid Nyheter opp FM-sendere på flere steder?

Om noen år vil NRK Radio stenge hele FM-nettet og sende alt på DAB digitalradio. Årsaken til det er at det gamle, analoge FM-nettet har plassproblemer og er dyrt å vedlikeholde. Digital radio gir flere muligheter, og NRK Alltid Nyheter ble i sin tid startet for å prøve ut disse mulighetene.

Hvor mange hører på?

Hver dag hører rundt to prosent av Norges befolkning på NRK Alltid Nyheter. Det tilsvarer mellom 80.000 og 90.000 lyttere.

Finnes det en programoversikt for NRK Alltid Nyheter?

NRK Alltid Nyheter

NRK Alltid Nyheters studio er kanskje mindre enn du trodde?

Programoversikten ligger på nrk.no. Få aviser velger å trykke denne oversikten, som uansett kan bli forandret på kort varsel. Det er viktig for oss å kunne presentere nyheter direkte, og derfor sender vi gjerne pressekonferanser og lignende når de finner sted.

Andre eksempler kan være stortingsdebatter, rettsavgjørelser, kongelige begivenheter eller viktige sportsarrangementer.

Sender vi slike begivenheter direkte, er heller ikke programoversikten på våre egne nettsider helt oppdatert!

Hvorfor sender dere på engelsk?

Hver kveld og natt sender vi programmer fra britiske BBC. Sendingene henter vi fra utenlandsprogrammet til den britiske kringkasteren; tradisjonsrike BBC World Service.

NRK Alltid Nyheter sender fra studio i Oslo fra kl 0629 til kl 2130 på hverdager, og klokka 0900 til klokka 1945 i helgene. Ellers får du nyhetene på engelsk.

I tillegg kan du i de ordinære sendingene høre enkelte nyhetsinnslag på engelsk, hentet fra BBCs nyheter.

Hvorfor sender dere på svensk?

NRK Alltid Nyheter

Det er viktig for NRK Alltid Nyheter å kunne presentere nyheter direkte, og derfor sender vi gjerne pressekonferanser og lignende når de finner sted. På bildet: Programleder Mona Myklebust.

NRK Radio har et tett samarbeid med Sveriges Radio (SR). Derfor kan vi sende nyhetsinnslag fra deres Eko-redaksjon, i tillegg til hele nyhetssendinger.

På hverdagene sender vi et redigert sammendrag av Ekots ettermiddagsnyheter etter Dagsrevyen klokken 1930.

Hvorfor sender dere musikk under nyhetene?

NRK Alltid Nyheter bruker musikk til å bryte opp i sendinger som eller kunne virke (svært) monotone. Musikken brukes under oppsummeringer og mens vi leser overskrifter. I tillegg har økonominyhetene og sportssendingene hver sin kjenningsmelodi.

Den samme Alltid Nyheter-melodien brukes til korte snutter med egenreklame som sendes i vår egen og andre NRK-kanaler.