Mezzosopranen Randi Stene

Hun er odelsjente fra Byneset, men vil hun egentlig ta over gården med utsikt over fjorden når hun er en av våre største operastjerner?

Randi Stene
Foto: MORTEN HOLM / Scanpix


Randi Stene har i dag en internasjonal karriere. Hun er fast ansatt ved Den Kongelige Opera i København. I denne byen har hun bodd siden hun var ferdigmed sin utdannelse på slutten av 1980-tallet.

Operascener

Randi Stene har opptrådt på de store operascener i Paris, Brüssel, London og New York. Selvfølgelig har operasangerinnen også opptrådt med det lokale musikkorpset på Byneset utenfor Trondheim, der hun er født og oppvokst.

Etter studier i hjembyen Trondheim, i Oslo og i København, fikk hun sitt internasjonale gjennombrudd som Octavian i Rosenkavaleren ved Opéra Bastille i Paris i 1993O.

Konsertsolist

I denne rollen har hun hatt samme suksess bl.a. i London. Rollen som Silla i Hans Pfitzners opera Palestrina ved Covent Garden førte henne også raskt til Metropolitan-operaen i New York.

Som konsertsolist har Randi Stene opptrådt bl.a. under BBC Proms med Esa-Pekka Salonen og Festspillene i Salzburg med Philippe Herreweghe, og hun er hyppig gjest hos de nordiske hovedstadorkestrene.

Innspillinger

Stene har sunget inn plater med musikk av bl.a. Hugo Alfvén, John Dowland, Edvard Grieg, Wilhelm Peterson-Berger og Jean Sibelius.

Programleder Anikken Sunde besøkte Randi Stene i København, og serien er et gjenhør fra mai 2006.

Hør "Ukas P2-artist" på NRK P2 direkte hver dag kl 13 og 19 denne uken
eller Hør P2 i Nettradio