Labyrintpåske på flere plattformer

Viggo Valles geografiske reisenøtter har begeistret lyttere i mange år. Publikumsfavoritten Påskelabyrinten har hatt veldig høye lyttertall de siste årene. Viggo er klar igjen og utvider nå til flere plattformer.

Viggo Valle

Viggo Valle er klar for ny skattejakt.

Foto: Unni Nygård Tangen / NRK

I tillegg til skattejakten på radioen, vil det hver dag bli en SMS konkurranse samt en egen nettkonkurranse. Det er også utgitt et aktivitetshefte som et supplement hvor seerne kan kose seg med skattejakt på papir.

Se også Påskelabyrinten på nett

Utfordring
- Det er en utfordring å lage nye like spennende oppgaver for lytterne hvert år, sier Viggo Valle. Det må til 70 spørsmål for radiosendingen. I tillegg kommer alle oppgavene vi har laget til SMS, nett og aktivitetshefte sier Viggo Valle.

Han roser biblioteket som har vært til stor hjelp ved å lage mange av oppgavene. - Det krever en egen tankegang for å lage slike oppgaver. Med dagens nettilgang har oppgavene nødvendigvis måttet endre seg. Vi forsøker å lage oppgaver som ikke lett lar seg google. Ofte benyttes arkivmateriale hvor lytterne må sette i sammenheng med tid og sted. Mange av NRKs korrespondenter stiller villig opp som ledetråder til skattejakten, sier Påskelabyrintmesteren.

Unnfangelsen
Viggo Valle har i alle år ledet lytterne gjennom en spennende labyrint hvor reisen stopper på ulike destinasjoner verden rundt. I begynnelsen var det Viggo Valle og Gunnar Uglem som delte jobben som programledere. Selve idèèn bak labyrinten kom etter en studiereise til Malmö. I en svensk lokalradiosending overvar de et program med rollespill iblandet jazzmusikk, hvor lyttere ringte inn og spilte rollene. Der ble programideen unnfanget, og P2s sjefer tente på forslaget.

Julelabyrint
Julen 1986 så Julelabyrinten dagens lys. De første årene sendte Viggo Valle og Gunnar Uglem både påske- og julelabyrinter. Etter hvert ble programmet rendyrket som et påskeprogram, og Viggo Valle overtok roret som programleder alene. Med unntak av 1996 og 1997 har programmet vært en trofast reisefølge for lyttere som løser seg rundt i verden.

Flytting
Programmets oppstart var P2, men i 1993 flyttet Påskelabyrinten over til P1. Programmet var en suksess hos nystartede P2, men etter flytting til P1 ble oppmerksomheten rundt programmet større, og det fikk mer omtale av andre medier. Siden den gang har programmet hatt mange trofaste lyttere og innringere. Og lyttertallene kan NRK være svært stolte av.

Jubileumsår
Neste år er det 25 års jubileum og mange ideer for jubileumssendingene er allerede klekket.

Vi venter i spenning.