NRK Meny
Normal

Kastet ut fra bedehuset

Eddi Eidsvåg startet en kristen ungdomsklubb i protest da han ble kastet ut av bedehuset i Sauda.

Eddi Eidsvåg
Foto: Roy Storvik / Rogalands Avis

I ”Under samme himmel” forteller Eddi Eidsvåg at han ble kastet ut fra bedehuset i Sauda som 15 åring. Da startet han kristen ungdomsklubb i protest.

-Begrunnelsen for utkastelsen var at det ikke var ”åndelig nok” i bedehuset så lenge jeg og foreldra mine var der. Det var tøft for foreldra mine å bli skvisa ut fra bedehusmiljøet, men jeg syntes det var spennende. Det førte til at jeg startet ungdomsklubben ”Skru” i en nedlagt restaurant i Sauda, Vi drev eget bakeri, kafe, reisebyrå og tensingkor, forteller Eddie Eidsvåg som var 15 år da han startet kristen ungdomsklubb i Sauda.

Eddi Eidsvåg
Foto: Kjetil Lillesæter / NRK

Følelsen av ikke å ”passe inn” gjør at Eddie Eidsvåg identifiserer seg med ungdommer som faller på utsida av samfunnet. Han har derfor startet opp pøbelprosjektet i Stavanger. Dette er et tilbud til 16-24 åringer som har avbrutt skolegangen sin. Eddie Eidsvåg og medhjelperne hans hjelper ungdommene med å skaffe seg en jobb eller yrkesutdanning.

-Vår jobb er basert på et gammelt bibelord, nemlig å ”formane” ungdommene. Det betyr faktisk ”å løpe ved siden av og hviske oppmuntrende ord i øret til”, sier Eddie Eidsvåg i pøbelprosjektet i Stavanger.

I Ord for dagen klokka 07.55 beskriver Levi Henriksen den største rockeren i norsk musikkhistorie: Åge.

Under samme himmel sendes i NRK P1 lørdag 1. november klokka 07.35. Programleder er Kjetil Lillesæter.

Hør: Under samme himmel 01.11.08 med Eddi Eidsvåg og Levi Henriksen