Holder Kveldsåpent

May Reppen-Gjelseth og Eirik Kjos holder Kveldsåpent mandag til torsdag i Norges største radiokanal.

May Reppen-Gjelseth og Eirik Kjos i Kveldsåpent på NRK P1
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Fra klokka 19.00 til 22.00 bytter de på å by på tre timer direktesendt kveldsradio med spennende gjester, god musikk, trafikkoversikter, sport og gjenhør med noen av høydepunktene fra P1-dagen.

- Kveldsåpent er et fantastisk radioprogram å jobbe med. Det er spennende og variert, og man lærer mye av alle de interessante menneskene som er innom studio. Kveldsåpent er rett og slett Norges beste radioprogram på kveldstid – uansett kanal!, proklamerer May Reppen-Gjelseth etter kun kort tid i som kveldsprogramleder i NRK P1.

Hun har bakgrunn som reporter for Kanal 24 i Tromsø og hevder å ta steget over til NRK P1 føles som å komme hjem. Nå mener den lune nordlendingen å ha funnet seg godt til rette i Kveldsåpentstudio på Tyholt i Trondheim.

Radio for kattepusen

May har vært lidenskaplig opptatt av radio helt siden hun var ei lita jente. -  Radiokarrieren startet på jenterommet da jeg var åtte år gammel. Da satte jeg meg ned med kassettspilleren og lagde radioprogram for katten min.

Med årene flere lyttere kommet til, og når May går på lufta på hverdagskveldene snakker hun til over en halv million mennesker.

Veteran som makker

Eirik Kjos

Eirik Kjos er superveteran i Kveldsåpent.

Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Mens May er en fersking i Kveldsåpent er makker Eirik Kjos en av de gamle traverne i Kveldsåpentredaksjonen. Den blide bergenseren har blitt et kjent og kjært holdepunkt i hverdagen for NRK P1s kveldslyttere. Befinner han seg seg ikke i radiostudio er sjansen stor for at han dyrker sin store hobby og lidenskap: Dykking.

Eirik Kjos dykker både selv og er en flittig brukt dykkeinstruktør. Hvert år reiser han rundt i verden for å finne ei ny grotte eller et spennende korallrev å utforske.

Sport, trafikk og musikk

Gjennom direkterapporter følger Kveldsåpent hengekampene i eliteserien på ukedagene og har et våkent øye for store sportsbegivenheter både i  inn og utland. I tillegg er Radiosporten alltid på plass med en egen sportsoppdatering hver kveld kl 21.30.

Faste gjester er også NRK Trafikk. Trafikkvakta holder lytterne løpende orientert om hvordan tilstandene er på veiene, i lufta, til sjøs og på jernbanen.

Eksklusive minikonserter for P1-lytterne tilbyr Kveldsåpent jevnt og trutt. CC Cowboys, Odd Nordstoga, Sondre Lerche og Morten Abel er blant de som allerede har vært innom. Nye konserter blir behørig annonsert i Kveldsåpent og på P1s nettsider.

Fast innom Kveldsåpent er også NRK P1s musikkjournalister som sørger for for å gi lytterne daglige oppdateringer av plateutgivelser, festivaler og andre viktige begivenheter i Musikk-Norge.

God kveldsmiks

Målet er å gi folk en god kveldsmiks og godt et radiofølge både for den som kanskje sitter i en bil og er underveis til eller fra noe og den som er hjemme og  har radioen som selskap når kveldsroen senker. - Det prøver vi å få til gjennom reportasjer, innslag, musikk, sport, interessante gjester og forhåpentligvis en hyggelig kveldsvert, sier May Reppen-Gjelseth og Eirik Kjos.

Kveldsåpent hører du i NRK P1 mandag til torsdag fra kl 19.07 til kl 22.00.

Brann-jubel i Fredrikstad

Sport er det mye av i Kveldsåpent. Eliteseriekamper på ukedagene følges ekstra nøye.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX