NRK Meny
Normal

Godhet på morgenkvisten

- Godhet er å få strikkevoter i posten fra ho bestemor i Sørfold, sier skuespilleren Maja Zakariassen.

Maja Zakariassen

Maja Zakariassen snakker om godhet i 'Under samme himmel' i NRK P1 lørdag morgen.

Programleder Kjetil Lillesæter snakker med mennesker om godhet hver lørdag fremover. Første gjest var Maja Zakariassen i Trondheim. Hun er oppvokst på Sørfold i Nordland.

- Det ligger mye kjærlighet og omsorg i vottene som bestemor strikker til meg og familien min. Et vottepar til hver av oss kommer i posten før jul. Da blir også hjemlengselen ekstra sterk, forteller hun til programleder Kjetil Lillesæter.

Bestemors arv

Maja Zakariassen er oppkalt etter bestemora si. - Ho har alltid stått for godhet og trygghet i livet mitt. Bestemor har lært meg at det er en plikt å gjøre godt mot andre, sier Maja Zakariassen.

Hun flytter tilbake til hjemtraktene til sommeren. Maja Zakariassen skal jobbe som sceneinstruktør i Nordland kommune.

- I ”Under samme himmel” fremover vil jeg snakke med hverdagsmennesker om godheter; omsorg, medølelse, at andre bryr seg når du minst ventet det eller kanskje mest trengte det, sier Lillesæter.

Finnes mye godhet

Han tror at det rører seg mye godhet mellom mennesker i Norge. - Men det er en godhet som sjelden blir lagt merke til. En slik godhet ønsker jeg å gi stemme til, sier programleder Kjetil Lillesæter i ”Under samme himmel”.

Lørdager kl 07.35 i NRK P1.