Gjennombruddet for Andsnes

Virtuos er konkurransen der Leif Ove Andsens slo igjennom.

Se nett-TV: Ballade for Grieg (hele programmet)

Leif Ove Andsnes

Leif Ove Andsnes

Foto: Anette Berentsen / NRK

I mars 2008 skal NRK nok en gang arrangere Virtuos. Under den norske konkurransen vil unge talenter under 20 år konkurrere om å representere Norge i EBUs internasjonale konkurranse for unge musikere i Wien 9. mai 2008.

Andsnes fikk 2.pris

I 1986 fikk 17 år gamle Leif Ove Andsnes 2. pris i den internasjonale EBU-konkurransen. Leif Ove Andsnes opptrer over hele verden og er den yngste som noen sinne har vært Carnegie Hall´s "Perspectives"-artist med en serie opptredener i Carnegie Hall.

Leif Ove Andsnes er også kunstnerisk leder for Risør Kammermusikkfest og Det Norske Kammerorkester og har mottatt en rekke priser.

Han ble i april i år ansatt som professorer ved Musikkhøgskolen i Oslo, og startet som professor ved høgskolen i august.

Prominente professorer

Solister med KORK

I tillegg til å bli plukket ut til den internasjonale finalen vil vinneren bli tildelt Den Norske Solistpris på 100.000 kroner. De fem finalistene er solister med Kringkastingsorkestret  og finalen sendes direkte på NRK1.

Frist for å melde seg på Virtuos 2008 er 5. desember 2007. Repertoaret kan man velge selv, og det kan gjerne være fra to ulike epoker.

Deltagerne må spille inn verkene, og sende det inn på CD. Samlet lengde på det innsendte materialet er 15 minutter.

Husk å legge ved navn, adresse, fødselsdato/år, mobilnr og e-postadresse.

Finaleuttak

I de fire nasjonale finaleuttakene er repertoaret også selvvalgt. Samlet lengde på fremførte stykker er 15 minutter. Det gis anledning til å bruke akkompagnatør. Finaleuttakene foregår foran jury og publikum i Store Studio. Det vil gjøres opptak og intervjuer for radio/TV.

I den nasjonale finalen skal deltakerne spille en sats fra en konsert, eller et stykke med orkester. Varighet på verket er satt til max 7 minutter og 30 sekunder.

Materialet sendes til:

NRK Kultur, Ingvei Eikaas, RC 31, 0340 Oslo.

Ingvei Eikaas er prosjektleder for Virtuos 2008. Hun kan kontaktes på telefon 906 99 097 og e-post: ingvei.eikaas@nrk.no

Produksjonsleder Hilde Reiersen kontaktes på telefon 926 92 700 og e-post hilde.reiersen@nrk.no

Du kan også levere materialet i NRKs radioresepsjon på Marienlyst, Oslo.