Fra rus til frihet

Jeg måtte bryte med alle dem jeg var glad i, og alle kameratene mine.

Illustrasjonsfoto - rus
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Avsender for dette postkortet er Kai Hansen fra Vest-Agder.

Dette er en historie jeg vil fortelle fra min barndom og til voksen alder. Jeg begynte og ruse meg som 13-åring. Hadde vært borti mye kriminelle saker og ble sendt på ungdomshjem. Det var en tung tid.

Jeg måtte bryte med alle dem jeg var glad i og alle kameratene mine. Når jeg kom til dette hjemmet var det mange store gutter der. Jeg var liten og redd der jeg stod.

Når alle de voksne hadde gått til ro så kom de store guttene fram med hasjpipa si og da var det gjort. Jeg var en liten gutt som ville være like tøff som dem så jeg prøvde det. Selv om jeg visste at dette var galt. Jeg var jo vanerøyker og drakk alkohol fra før av. Så var livet med vinningsforbrbryter i gang. Og sånn ble det i mange år med ett rushelvete.

Et dobbeltliv

Da jeg var 26 traff jeg min kjære kone. Vi levde også ett dobbeltliv for vi fikk to herlige døtre sammen. Men med det livet vi levde så var det ikke så enkelt å være nykter utad og ruset samtidig. Vi klarte det i åtte år. Så kom barnevernet og da skjønte vi at vi måtte gjøre noe drastisk i våre liv. Kona mi hadde to sønner fra før også.

Vi pakket det lille vi hadde i en bil reiste inn på ett evangeliesenter i 1995. Og der fikk vi en omvendelse i våre liv. Vi fikk ett helt nytt liv sammen med Jesus.

Vi kunne legge alt det gamle bak oss, men rusen hadde herjet med meg i 25 år så det var mye å ta tak i for meg.

Nå har jeg og kona mi vært helt nykter i 13 år. All ære til vår mester Jesus Kristus, og nå har vi 3, snart 4 herlige barnebarn.