Lavasky over Menuhin Competition

Flystansen er kritisk for Menuhin Competition som begynner i morgen. Jurymedlemmer og deltagere fra hele verden sliter nå med å komme seg til Oslo.

Maxim Vengerov

Fiolinstjerne og jurymedlem i Menuhin Competition, Maxim Vengerov.

Foto: CHAD RACHMAN / AP

Tone Winje

Prosjektleder for Menuhin Competition 2010, Tone Winje.

Foto: Presse

I morgen går startskuddet for den internasjonale fiolinkonkurransen og musikkfestivalen Menuhin Competition i Oslo. Rundt 50 deltagere og jurymedlemmer fra hele verden skal komme med fly i løpet av i dag og i morgen.

- Flysituasjonen får store konsekvenser for oss, men vi jobber nå med løsninger. Detaljene så langt er litt uklare, vi kartlegger nå hvilke flyplasser rundt i verden som er helt stengt, og det blir en stor kabal vi nå må legge, forteller prosjektleder Tone Winje.

Kan true konkurransen

Konkurransen pågår gjennom en drøy uke med uttagingsunder, og har et stramt program fram mot finalene til neste helg. Winje mener foreløpig konkurransen fortsatt blir mulig å gjennomføre.

- Per nå ser vi ikke annet enn at dette skal vi få til, selvsagt med rokkeringer. Vi har jo en drøy uke foran oss.

Når kan situasjonen bli kritisk? - Jo lenger flysituasjonen varer, jo større blir trusselen.

Åpningskonsert som planlagt

I morgen kveld er det planlagt storstilt åpning av Menuhin Competition i Oslo Konserthus.

- Åpningskonserten blir ikke påvirket - den vil gå som planlagt. Ellers ser vi nå på omrokkeringer i dette store arrangementet - hva kan flyttes hvor. Arbeidet går time for time. Vi vil informere fortløpende når endringer blir gjort, sier Winje.