NRK Meny
Normal

Elvira Nikolaisen

Elvira Nikolaisen tok Norge med stom med sitt kritikerroste debutalbum " Quiet Exit " (2006). I Postkort fra livet skriver jenta fra den musikalske familien fra Moi ved Flekkefjord norsk låt for aller første gang og hun går ydmykt til oppgaven med å foredle noens livshistorie.

Elvira Nikolaisen
Foto: Per Ole Hagen / NRK

Elvira Nikolaisens biografi:

Vokalist, pianist og komponist, f. 16.07.80 i Moi i Rogaland. Elvira er en del av den svært så musikalsk aktive familien Nikolaisen med bror Ivar i bandet Silver, bror Emil og søster Hilma i Serena Maneesh, og en far som er kirkeorganist.

Hun spilte tidligere sammen med broren Emil i bandet Royal som i 1998 ga ut albumet ”My Dear”, men gjennombruddet kom først i 2006 da hun debuterte med soloalbumet ”Quiet Exit”.

Den norske musikkpressen hadde store forventninger til albumet i forkant, og det ble konstruert en slags konkurranse mellom Elvira og Marit Larsen som slapp sitt album samme dato.

”Quiet Exit”, som ble produsert av Euroboys- og Turboneger-gitarist Knut Schreiner, innfridde forventningene til kritikerne og ble en stor suksess. Albumet ga Nikolaisen hele fire Spellemannominasjoner i kategoriene Kvinnelig artist, Årets nykommer, Årets hit med låten Love I Can’t Defend, og Årets musikkvideo for samarbeidet med Bjørn Eidsvåg på låten Floden. Hun ble også nominert til Årets nykommer under Alarmprisen 2007.

Elviras neste album skal være ute i løpet av 2008, og produseres av Christer Engen, også kjent som trommeslager Chris Summers i Turboneger.

Kilde: Norsk pop- og rockleksikon / Vega Forlag / Bergenstrubaduren / NRK