Hopp til innhold

Bare nesten for Tromsø mot Besiktas

TIL kunne fort fått ekstraomganger med en hissig sluttspurt i Istanbul.

Thomas Drage (TIL) mot Besiktas i Europaliga-kvalifisering

Thomas Drage skapte en del hodebry for Besiktas mot slutten av kampen.

Foto: OZAN KOSE / Afp

Tromsø stiller med følgende startellever i returoppgjøret mot Besiktas i Istanbul:

Marcus Sahlman–Hans Norbye, Adnan Causevic, Jaroslaw Fojut, Ruben Kristiansen–Hendrik Helmke, Lars Gunnar Johnsen–Magnus Andersen, Thomas Kind Bendiksen, Thomas Drage–Morten Moldskred.

Vi følger kampen direkte her. I tillegg kan du følge den på NRK P1 i Troms og Finnmark. Og DAB NRK Sport i hele landet. Du kan også høre den på nettradioen vår her!

Andre omgang:

  • Der er det over. 2-0 til Besiktas. TIL er ute av Europaligaen.
  • 92 min: Drage med corner. Moldskred går opp alene, men når ikke høyt nok til å kunne styre ballen i nettet. Nok en kjempemulighet.
  • 90 min: Magnus Andersen blir spilt ned til dødlinjen. Et hardt innlegg treffer Thomas Drage, men Drage makter ikke å styre den i mål. Kanskje TILs siste mulighet.
  • 89 min: Thomas Drage har lagt opp til en del trøbbel på venstrekanten. Men innleggene blir ikke distribuert videre.
  • 85 min: TIL skaper en del nestenmuligheter. Thomas Drage slår inn til Ondrasek. Spissen får ikke nok kraft i headingen.
  • 71 min: Hendrik Helmke byttes ut. Inn kommer Zdenek Ondrasek.
  • 68 min: Corner til Tromsø. Miika Koppinen kriger i en duell med keeper. Ballen havner i finnens bein og han setter den i mål, men scoringen annuleres.
  • 64 min: Töre spilles fri inne i Tromsøs 16-meter. Kun Marcus Sahlmans lange bein forhindrer 3-0.
  • 62 min: Kontringsmulighet for TIL. Thomas Drage driver frem. Spiller Magnus Andersen gjennom, men finnmarkingen har ikke nok krutt i beina til å få nettsus.
  • 59 min: Lars Gunnar Johnsen må ut etter en smell. Remi Johansen kommer inn.
  • 57 min: Koppinen kommer inn for Causevic.
  • 55 min: 2-0! Oguzhan Özyakup finter vekk Thomas Drage og hamrer ballen inn bak Marcus Sahlman fra 15 meter.TIL trenger nå ett mål for å berge ekstraomganger.
  • 50 min: 1-0 TIL BESIKTAS! Manuel Fernandes slår et frispark inn i feltet. Hugo Almeida stusser den videre i lengste hjørne. Hvis stillingen står seg er TIL ute av Europaligaen.
  • 48 min: To TIL-spillere skaller hodene sammen på en corner. Begge fortsetter.

Første omgang:

  • Dommeren blåser av. TIL har gjort en god deffensiv omgang. Offensivt mister de ballen fort, og virker stresset.
  • 44 min: Ruben Kristiansen sliter når Besiktas dobler på venstrekanten. Hjemmelaget med flere farlige innlegg. Men med en litt seig Almeida alene i feltet har TIL foreløpig ingen problemer med å rydde opp.
  • 41 min: Hendrik Helmke og Tomas Sivok skaller til hverandre i en hodeduell. To minutter senere er begge oppe og går.
  • 36 min: Gökhan Töre byr Ruben Kristiansen opp til dans, men venstrebacken lar seg ikke lure. Den påfølgende corneren blir det ingenting ut av.
  • 33 min: Innlegg fra ventre. Almeida presser Sahlman til å bokse. Ballen havner hos Atiba Hutchinson, som faller i en duell med Causevic. Straffe, mener Besiktas. Dommeren er uenig.
  • 29 min: Corner til TIL. Drage slår inn. Besiktas runder unna.
  • Besiktas triller ball, TIL har plassert spillerbussen på egen halvdel og gjør det vanskelig for tyrkerne. TILs kontringsforsøk mangler presisjon.
  • 17 min: Beiktas kommer til innlegg. Almeida er alene i boksen, så Marcus Sahlman rydder enkelt opp.
  • 12 min: Besiktas slurver, men Morten Moldskred blir rådvill med ballen og mister den.
  • 8 min: Kjempemulighet for Besiktas. Hugo Almeida blir lurt gjennom. Burde vært avblåst for offside, men portugiseren skyter, heldigvis for TIL, like utenfor.
  • Besiktas-fansen piper med en gang TIL får ballen.
  • 5 min: Besiktas med ballen. Til ligger lavt og gjør det vanskelig for tyrkerne å finne åpninger.
  • Der er kampen i gang!

Olympiastadion i Istanbul

Slik ser det ut fra kommentatorplass på Olympiastadion i Istanbul.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Før kampen:

TIL slo ut NK Celje i første kvalifiseringsrunde. På Alfheim tapte TIL 1-2, før "Gutan" vant 2–0 i Slovenia.

I andre runde møtte de Inter Baku. På Alfheim vant TIL 2–0. I Baku tapte "Gutan" 0–1.

Så ventet Differdange fra Luxembourg. TIL vant 1–0 på Alfheim, og ved full tid på bortebane sto det 1–0 til Differdange. Dermed gikk lagene til ekstraomganger og straffesparkkonkurranse, hvor "Gutan" trakk det lengste strået.

I den siste kvalifiseringsrunden før gruppespillet overrasket TIL Fotball-Europa da de altså slo det tyrkiske storlaget Besiktas 2–1 i det første oppgjøret, på Alfheim forrige torsdag.

Uavhengig av resultatet i kveldens kamp, kan TIL ta seg videre til gruppespillet i Europaligaen. Tyrkerne ble i sommer dømt for kampfiksing, men anket saken til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

De skal ta en avgjørelse i ankesaken på fredag. Dersom CAS avviser anken, blir Besiktas utestengt fra internasjonal fotball i ett år.

Høydepunktene TIL-Besiktas

Høydepunktene TIL-Besiktas

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland