Hopp til innhold

Lillestrøm valset over Stabæk

Anthony Ujah ble kampens store spiller da han scoret fire mål i serieåpningen mot Stabæk søndag. Med 7-0-seier sørget Lillestrøm for en skrekkelig debut for Stabæks nye trener, Jørgen Lennartson.

Ujah og Igiebor

Anthony Ujah ble kampens store spiller med fire scoringer.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Stabæk - Lillestrøm 0-7

Anthony Ujah har hatt en kronglete sesongoppkjøring i Lillestrøm. I januar ble han utelatt fra lagets siste treningskamp etter å ha uttrykt misnøye overfor trener Henning Berg på Facebook.

NRK fulgte oppgjøret spark for spark!

  • Mange har tippet at Lillestrøm må kjempe i bunnen av tabellen i år. Tar ekspertene feil? Hvorfor/hvorfor ikke? Diskutér nederst i saken!

Ustoppelige Ujah

Om han satte supportersinnene i kok da, er dette mest sannsynlig glemt etter søndagens oppvisning i Telenor Arena. Etter et av målene løp han bort til benken og ga villig vekk av klemmer - også til Henning Berg.

- Jeg gjorde det for å vise at det ikke er noen konflikt mellom meg og Henning. Vi har vært uenige, men uten diskusjoner kommer man ikke framover, sier Ujah selv til NRK.

Nigerianeren var et uromoment for Stabæk-forsvaret allerede fra kampstart, og satte sitt første mål etter et snaut kvarter. Han ekspederte et innlegg kontant i nota fra kort hold.

Men han stoppet ikke der:

  • 27. minutter: På pasning fra Karim Essediri får Ujah på akrobatisk vis satt sitt andre mål for dagen.
  • 64. minutter: Nok et innlegg fra kanten, denne gangen ved Knudtzon, nok en scoring for Anthony Ujah.
  • 69. minutter: Nigerianerens fjerde mål oser klasse. Han får ballen helt ute på venstrekanten og fosser fra Stabæk-forsvaret. Da han kommer til 16-meteren banker han ballen ned i hjørnet bak en sjanseløs Jan Kjell Larsen.

Dermed ble Ujah den første Lillestrøm-spilleren til å score fire mål i én og samme kamp siden Magnus Powell gjorde det samme i 2001.

Les om de øvrige eliteseriekampene:

Saken fortsetter under bildet!

Ujah

Her setter Ujah inn kampens første mål.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

- Fantastisk

Bortelaget ga seg ikke før Stabæk-målvakt Jan Kjell Larsen hadde plukket ballen ut av eget nett hele sju ganger. Nosa Emanuel Igiebor scoret to mål, mens 17-åringen Ohi Anthony Omoijuanfo scoret kampens siste mål.

- Jeg kan ikke tro det. Ingen hadde forventet dette resultatet. Jeg ønsket å vise for alle at jeg har mye å bidra med til dette laget. Nå er jeg bare glad og fornøyd, sier Ujah.

20-åringen kom til Lillestrøm i fjor vinter, og scoret 18 mål i sin første sesong i norsk eliteserie. I vinter var han svært nære en overgang til Mallorca. Nå lurer de fleste på hvor lenge han blir på Åråsen.

- Jeg skulle egentlig dratt i januar, men nå er jeg her og vil gi alt for klubben. Jeg regner med at det kommer flere muligheter, sier storscoreren selv.

Også Henning Berg er forberedt på at spissen kommer til å forsvinne fra klubben.

- Jeg skulle ønske overgangsvinduet var stengt allerede. I dag spiller han til en tier på børsen, det han gjør er fantastisk. Men om han går, går han for mye penger, sier Berg til TV 2.

- Marerittkamp

Berg var selvfølgelig i ekstase etter storseieren, som er Lillestrøms største borteseier noensinne, samt tidenes største seier i en norsk seriepremiere.

- Det er det beste angrepsspillet jeg har sett i min trenerkarriere. Jeg er utrolig stolt. All ære til gutta, sier han til NRK.

Kollegaen hans i Stabæk, Jørgen Lennartson, var derimot langt nede etter den forferdelige debuten.

- Dette var en mental marerittkamp. Nå må vi slikke sårene og komme oss videre, dette er noe av det verste jeg har vært med på, sier han.

Mange har tippet at Lillestrøm må kjempe i bunnen av tabellen i år. Tar ekspertene feil? Hvorfor/hvorfor ikke? Diskutér her!

Fotball

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland