Hopp til innhold

Knausgårds debut er utsolgt

Den store interessen rundt «Min kamp» har ført til større etterspørsel etter Karl Ove Knausgårds debutbok fra 1998.

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgårds debutroman er utsolgt.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Det skriver VG . «Ute av verden» handler om en 18 år gammel lærer som innleder et forhold til en 13-åring nordpå.

Knausgård fikk kritikerprisen for sin debutroman i 1998 og ble omtalt i svært rosende ordelag. En litterær sensasjon mente Øystein Rottem i Dagbladet.

Trykker mer

«En tid for alt», Knausgårds andre bok, har også solgt godt den siste tida. Den ble han også nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for, noe som ga et betydelig ekstrasalg, ifølge VG . Også P2-lytternes romanpris for 2004 , gikk til Knausgårds andre roman.

– Vi trykker opp 5000 eksemplarer av Ute av verden, som kommer om en uke, sier Richard Aarø i Tiden Forlag til VG. Han ga ut Knausgård før han gikk til Oktober Forlag.

«Ute av verden» er den av Knausgårds bøker som har solgt minst. Til sammen har den med bokklubbsalg et opplag på 30.000 bøker.

Bok nummer fire av «Min Kamp» kommer i februar.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober