Hopp til innhold

– Pengesløseri uten like

Det er pengesløseri uten like å fjerne vraket av «Murmansk» mener havnesjef i Gamvik. Hevder resten av finnmarkskysten må betale regninga.

Krysseren Murmansk i Sørvær

Å fjerne krysseren «Murmansk» fra Sørvær er pengesløseri. Finnmarkskysten har andre behov som er viktigere, mener havnesjef i Gamvik kommune, Kåre Karlstad.

Foto: Rolf Jakobsen / NRK

Fjerninga av krysseren «Murmansk» på Sørøya er et pengesløseri uten like. Det mener havnesjef i Gamvik Kåre Karlstad, som frykter at resten av finnmarkskysten må betale regninga.

Det er et skrikende behov for havneutbedringer i fylket og da et det meningsløst å bruke 360 millioner kroner til å fjerne «Murmansk», mener Karlstad.

– De pengene bør gå til noe som er mer fornuftig. Vi har skrikende behov for utbedring av kaier og moloer, og som det ikke finnes penger til. Å forskjønne Sørvær ved å fjerne vraket av «Murmansk» er rett og slett helt meningsløst, sier Karlstad.

Kysten får svi

Karlstad har ingen forståelse for at folk på Sørøya vil ha bort vraket. Ikke utgjør det noen forurensingsfare og når man i tillegg vil ha kanonene stående igjen som et monument og en turistattraksjon blir det enda mer uforståelig. Særlig med bakgrunn i at man brukte det som argument at folk i Sørvær ikke likte at kanonene pekte inn mot fiskeværet.

– Hele den bevilgningen som skal gå til hevingen av «Murmansk», det får Finnmarkskysten svi for. Det er jeg sikker på. Tilskuddsmidlene for 2010 er jo halvert i forhold til det de har vært tidligere, sier havnesjefen i Gamvik.

Stort behov

– Vi er jo rike Norges bakgård. Vi har falleferdige fiskebruk, falleferdige kaier og havner som ikke er dype nok på flere plasser, sier Karlstad.

I Gamvik kommune har de fire havneprosjekt de ikke får finansiering til. Karlstad mener det haster med å få økt tilskuddene til infrastrukturtiltak langs kysten dersom kysten skal overleve. Fjerningen av «Murmansk» stikker kjepper i hjulene for det, mener havnesjef Karlstad

– Vi klarer ikke å tilrettelegge forholdene for hjemmeflåten og heller ikke for de som kommer fra fremmedflåter og vil legge båten igjen her når de reiser hjem på kortere eller lengre turer, avslutter Karlstad.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark