Hopp til innhold

– Moss er det naturlige OL-valget

Varaordfører Erlend Wiborg (Frp) mener Østfold må samle seg om Moss for å vinne kampen om å bli hockeyby under OL.

Erlend Wiborg

Erlend Wiborg mener Moss oppfyller kriteriene for å arrangere OL.

Foto: NRK

Dermed går han mot ishockeypresidentens anbefaling om å satse på nedre Glommaregionen dersom Oslo får OL i 2022.

– Jeg registrerer at IOC har sagt at maks reiseavstand fra Oslo kan være en time. Da vil Moss i høyeste grad være aktuell. Det jeg håper er at vi kan sette oss ned i Østfold og bli enige om en kandidat. Og den kandidaten som ser mest realistisk ut fra IOCs egne regler er Moss, sier Wiborg som er varaordfører i Moss.

LES OGSÅ:

– Må samle oss rundt ett alternativ

Både Sarpsborg, Fredrikstad, Moss og Eidsberg ønsker å ta del i de Olympiske lekene dersom de blir arrangert i Oslo i 2022. Felles for dem alle er at det er ishockey de vil ha til fylket.

– Nedre Glomma blir for langt unna. Nå må vi sette oss ned, få alle fakta på bordet og samle oss om ett alternativ i Østfold, sier Wiborg.

Han mener det er idretten selv som bør styre mye av disse prosessene i starten.

– De må sette seg ned og se hvor det er mest hensiktsmessig å bygge slik at hele Østfold skal kunne benytte det. Når de ha gjort det, så får vi politikere komme inn i forhold til om vi ønsker å bevilge penger eller ikke.

– Jeg tror Østfold har den beste sjansen hvis de samler seg for Østfold idrettskrets forslag om en fleridrettshall som ligger slik til at den gir naturlig bruk for Østfold-lagene i ishockeyens eliteserie. Etter OL kan den også bli brukt av andre isidretter i fylket, uttalte ishockeypresident Ole-Jacob Libæk til NRK.no i går.

(Artikkelen fortsetter under)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Lunkne til samarbeid

– Hvis Østfold har en mulighet til å få OL, så må vi i bare henge i. Det er mange om beinet, derfor er det viktig at vi er på. Det krever godt samarbeid i hele Østfold, sier Wiborg.

Mens Sarpingene, representert ved ishockeyklubben Sparta, er positive til et samarbeid, var stemningen for dette heller lunken i nabobyen Fredrikstad.

– Det viktigste for oss er å få et anlegg som Stjernen kan bruke. Så får heller OL være OL. Men vi må selvsagt diskutere de løsningene som kommer opp, sier Lars Joramo, leder i elitestyret i Stjernen.

– Det tar tid å samle Østfold, kommenterer hockeypresident Ole-Jacob Libæk.

SE VIDEO: For sent ute til OL-søknad

Video For sent ute til OL-søknad

Østfoldingene kom sent i gang med søkeprosessen.