Hopp til innhold

Ny overfallsvoldtekt i Bodø

En kvinne i 20-årene skal ha blitt voldtatt i helga i Bodø. Dette er den fjerde overfallsvoldtekten i byen på to måneder.

Video Overfallsvoldtekt i Bodø

Politiet har fått melding om at det natt til søndag 19. februar 2012 skjedde en ny overfallsvoldtekt i Bodø sentrum. Voldtekten skal ha skjedd i nærheten av krysset Sjøgata og Professor Schyttes gate ca kl 03.00 natt til søndag.

PÅ TUR HJEM: Kvinnen hadde vært på byen og var på tur hjem opp Torggata da hun ble overrasket av en

DYSTRE TIDER: I dette området ble den første kvinna voldtatt natt til 18. desember.

Fornærmede, som er en jente i 20 årene, skal ha kommet fra utestedet Public og gått i retning Sentrumsgården da gjerningsmannen skal ha angrepet henne.

– Den fornærmede kvinnen har forklart at gjerningsmannen utøvde vold mot henne før det seksuelle overgrepet, sier politiadvokat Margrete Torseter til NRK.no.

Fjerde overfallsvoldtekten i vinter

Denne voldtekten føyer seg inn i rekken som voldtekt nummer fire i Bodø i vinter.

Det dreier seg om kvinner som har beveget seg i sentrum av Bodø om natten, og blitt forfulgt, og deretter voldtatt.

I to av sakene har gjerningsmennene blitt tatt og har erkjent forholdene , mens i en voldtektssak fra Rønvik er gjerningsmannen ennå ikke tatt.

I ett av tilfellene, da ei kvinne ble voldtatt ved Posthuset, tok tilfeldige forbipasserende opp jakten på overfallsmannen. Se video:

Sprang etter voldtektsmannen

Ønsker tips

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som var i Bodø sentrum, i nærheten av krysset Sjøgata-Professor Schyttes gate, i tidsrommet 02.30-03.30, natt til søndag 19. februar 2012, og som kan ha gjort observasjoner av interesse for saken.

Gjerningsmannen er av fornærmede beskrevet som ca 170 cm høy, slank, iført vide dongeribukser og hettegenser med jakke utenpå, og muligens et hodeplagg.

Han er videre beskrevet som mørk i huden, men det er uvisst om han er norsk eller utenlandsk.

Fornærmede var kledd i en blå bukse og en grå, kort jakke.

Videre etterforskning

– Politiet ser veldig alvorlig på denne saken, og flere etterforskningsskritt ble gjort allerede søndag, sier politiadvokat Margrete Torseter til NRK.no.

På bakgrunn av fornærmedes forklaring ble det tirsdag satt i gang ytterligere etterforskning. Dette vil fortsette fremover i uka. Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilke etterforskningsskritt det er tale om.

Politiet fikk melding om voldtekten allerede søndag, men det har ikke lyktes politiet å komme i kontakt med fornærmede før i dag. Dette etter ønske fra fornærmede selv.

Personer som har tips til politiet, kan kontakte dem på telefon 755 45800 hele døgnet.