Hopp til innhold

– Et sted der ute befinner det seg en gjerningsperson

Politiet i Bodø har fått inn flere tips etter at det i går ble kjent at ei kvinne ble overfalt og voldtatt sist helg.

Det var natt til sist søndag at kvinnen i 20-årene skal ha blitt voldtatt i bydelen Rønvika i Bodø. Kvinnen var ute og gikk i området da en ukjent gjerningsmann overfalt og voldtok henne.

Først i går opplyste politiet om den angivelige voldtekten, med begrunnelsen at de ønsket å sikre informasjon.

– Jeg kan ikke kommentere hvilken type informasjon vi ville sikre oss av hensyn til etterforskningen. Et sted der ute befinner det seg en gjerningsperson og vedkommende skal ikke få vite hva vi vet, sier politiadvokat Bjarte Walla.

Betyr dette at den anmeldte voldtekten var av en spesiell karakter?

Alle voldtekter er alvorlige og ulike, sier Walla som ikke ønsker å gå nærmere inn på tidspunktet for offentliggjøringen av hendelsen.

Tredje overfallet på kort tid

Overfallsvoldtekten er det tredje overfallet i Bodø i løpet av kort tid. I desember ble ei kvinne overfalt og voldtatt i det hun var på vei hjem fra en tur på byen.

I begge tilfellene har politiet varetektfengslet to menn, hvorav den ene har erkjent straffskyld for voldtekten i desember.

Ber publikum om tips

Politiet er interessert i å komme i kontakt med personer som har gjort observasjoner i området Vollveien – Dyrliveien i Rønvika mellom kl 04.30 og 05.30 natt til forrige søndag.

Spesielt er politiet interessert i å komme i kontakt med en syklist og en mørkkledd mann til fots som hver for seg har passert åstedet i det aktuelle tidsrommet. Disse to kan ha gjort observasjoner som kan hjelpe politiet i den videre etterforskningen.

– Vi har fått inn noen tips i saken etter at vi i går gikk ut og ba om publikums hjelp. Disse tipsene vil nå bli gjennomgått og analysert, sier Walla.

Han sier at av han av hensyn til etterforskningen ikke kan gå ut med opplysninger om hva tipsene går ut på.

– Vi ønsker fortsatt tips fra publikum, sier han.

Tips politiet på telefon: 2800.

Her er det meldt om overfallsvoldtekter og forsøk på overfallsvoldtekter:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.