Hopp til innhold

Hells Angels-medlem fikk medhold

Et medlem av Hells Angels fra Hamar har fått medhold i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg om at en av lagdommerne i saken mot ham var inhabil.

Angrep mot Bandidos i Drammen

En kvinne ble drept da hovedkvarteret til Bandidos i Drammen ble sprengt i lutfa i 1997.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Hør advokat Fritjof Feydt

Fem menn, fire av dem fra Hamar, ble i 2003 dømt for å ha sprengt Bandidos sitt hovedkvarter i Drammen i lufta. En kvinne ble drept i eksplosjonen.

Domstolen er enstemmig i sin beslutning om at en av de tre lagdommerne i Borgarting lagmannsrett var inhabil og ikke skulle ha sittet i saken.

Klageren som har fått medhold, ble i 2003 dømt til 12 års fengsel for medvirkning til bomben mot Bandidos-lokalet i Drammen i 1997.

- Må løslates

Advokat Fritjof Feydt er forsvarer for Hamar-mannen. Feydt sier han er glad på vegne av klienten, men ikke overrasket over avgjørelsen.

- Dette betyr at per i dag har min klient ikke noen dom mot seg. Jeg regner med at han blir løslatt i løpet av dagen eller i morgen, sier Feydt til NRK.

Hells Angels-medlemmet har allerede sonet fem år av dommen sin, forteller advokaten.

- Jeg har snakket med ham i dag og han er selvfølgelig glad for å komme hjem og kunne nyte siste del av sommeren.

Kritikk av Høyesterett

Feydt mener menneskerettighetsdomstolens avgjørelse er en kraftig kritikk av det norske rettsvesenet.

- Dette er en knusende avgjørelse mot Norges Høyesterett som avviste anken. Samtlige av de voterende dommerne i Strasbourg mener det var en alvorlig saksbehandlingsfeil, sier Feydt.

- Hva sier dette om rettspleien i Norge?

- Det sier det som jeg har ment i lang tid - at rettspleien ikke er god nok. Det har vi sett i flere saker. Men dette er kanskje et av de værste tilfellene, fordi her er det en dommer som er inhabil. Det burde få konsekvenser, sier advokaten.

Flere saker fra Innlandet