Hopp til innhold

Eldre hylte under kald dusj

Pasientene på Ringsaker bo- og aktivitetssenter opplever å måtte dusje i kaldt vann. 

- De hylte under kaldvannet og jeg lovte dem å gjøre noe, sier tidligere hjelpepleier Eldbjørg Maritvold.

Eldbjørg Maritvold måtte dusje eldre i kaldt vann på eldresenter.
Foto: Mette Finborud Børresen

Eldbjørg Maritvold har jobbet på eldresenteret i 20 år.

- Jeg var veldig glad i jobben min. Men å dusje de gamle i kaldt vann, var en kjempebelastning, sier hun.

De eldre hylte når de fikk det kalde vannet over seg.

Eldrid Maritvold

 I følge Eldbjørg Maritvold har det vært kaldt vann i dusjen på hennes avdeling i 10-15 år. Det er en feil med varmtvannsanlegget som er grunnen.

Hun har tatt opp problemet med ledelsen, men det har ikke blitt orden på det.

Hylte under kaldvannet

- De gamle hylte når jeg dusjet dem. Du kan jo selv tenke deg hvordan det kjennes. Først var det lunket vann i tre sekunder og så fikk de gamle iskaldt vann over håret og kroppen, sier Maritvold.

Hun synes det er et overgrep. Hun mener alle har krav på en god og varm dusj. At hun ikke har klart å gjøre noe med det gjennom alle disse årene, har plaget henne.

Lovte å gjøre noe

- Det har berørt meg sterkt. Og da jeg sluttet og ble pensjonist, lovte jeg pasientene mine å gjøre det jeg kunne for å skaffe dem varmt vann i dusjen, sier Eldbjørg Maritvold.

I forrige uke så hun en avisartikkel om hvor mye som var spart på renhold i Ringsaker kommune, blant annet på bo- og aktivitetssenteret. Der fikk alle ros for hvor flinke de hadde vært til å spare penger.

- Men hvordan kan de være glade når de eldre fortsatt ikke har varmt vann å dusje i, sier Maritvold opprørt.

Nekter å kommentere

Ordfører Thor Lillehovde vil ikke snakke med NRK Hedmark og Oppland om saken.

Rådmann Arne Ivar Loeng, sier påstandene til Eldbjørg Maritvold er udokumenterte og vil heller ikke la seg intervjue av NRK.

Loeng skyver ansvaret tilbake på Eldbjørg Maritvold og mener hun skulle brakt saken videre, hvis det ikke hjalp å si fra til ledelsen.  

Bekrefter

Problemet med kaldt vann i dusjen på Ringsaker bo- og aktivitetssenter bekreftes fra flere hold, blant annet fra en av lederne ved senteret.

Men etter at rådmannen og ordføreren ble kjent med saken, trakk hun seg fra intervjuavtalen som NRK Østnytt hadde med henne.  

Gjøres noe nå

I disse dager jobbes det med å skaffe stabilt varmt vann i dusjene på bo- og aktivitetssenteret. Hvorfor det ikke har blitt gjort noe med problemet før er det foreløpig ingen som kan, eller vil, svare på.

Flere saker fra Innlandet