Hopp til innhold

Fylkesrådsleder må gå fra Elverum til Hamar

Fylkesrådsleder i Hedmark, Per-Gunnar Sveen tok kanskje munnen litt for full før helgas fotballkamp mellom Elverum og Ørn Horten. Hvis 1200 tilskuere dukket opp, skulle han gå fra Elverum til Hamar.

Per-Gunnar Sveen

Fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen må gå fra Elverum til Hamar etter han tapte et veddemål.

Foto: Jan egil Løvbak / NRK

Fylkesrådsleder i Hedmark, Per-Gunnar Sveen var nok litt for stor i kjeften før Elverums hjemmekamp mot Ørn Horten på lørdag. Sveen, som også er styreleder i Elverum Fotball, må nå kjøpe nye sko og gå hele veien fra Elverum til Hamar.

Målet med hjemmekampen var egentlig at tribunene skulle fylles opp med 1500 tilskuere. Per-Gunnar Sveen sa at hvis det kom over 1200 tilskuere skulle han gå fra Elverum til Hamar. Men han tror ikke veddemålet alene var årsaken til det gode oppmøtet på Sentralidrettsplassen i Elverum.

– Grunnen til at det kom så mange har sammenheng med at laget har gjort det bra, og at fotballinteressen i Elverum derfor har tatt seg opp. Så var det sikkert noen som syntes det var en ekstra bonus med å få meg til å måtte gå tre mil ved å møte opp på stadion, humrer Sveen.

– Men på en skala fra en til ti, hvor god vil du si formen er nå i forkant av langturen?

To. Det er jo bedre enn en, men jeg må forberede meg godt, i hvert fall mentalt til denne turen.

Så det er den mentale treninga du kommer til å legge vekt på?

– Det er det jeg vil ha fokuset på ja, smiler Sveen.

– Godt det er overnattingsmuligheter på veien.

Per-Gunnar Sveen sier han har tatt noen sykkelturer i sommer, men han er veldig usikker på hvor lang tid han vil bruke på de tre milene fra Elverum til Hamar.

– Jeg begynte å tenke på hvor lang tid jeg kommer til å bruke i går. Jeg har overhodet ingen formening om tidsbruken, men jeg er glad for at fins overnattingsmuligheter på veien, for å si det sånn, konstaterer Sveen.

Det er ikke fastsatt noen dato for når fylkesrådslederen skal legge i vei fra Elverum mot Hamar, annet enn at det må skje før snøen kommer.

– Også må jeg selvfølgelig finne et tidspunkt hvor jeg har fri dagen etter, i tilfelle jeg må overnatte på veien, skyter Sveen inn.