Hopp til innhold

– Et under at vi overlevde

18 år gamle Tor Ivar Borgedal kan takke sikkerhetsbeltet for at både han og venninnen lever etter de kjørte av veien og falt åtte meter ned en skråning, og deretter rullet rundt flere ganger på Vinstra i natt.

18 år gamle Tor Ivar Borgedal og hans 16 år gamle venninne kan takke sikkerhetsbeltet for at de lever etter ei utforkjøring på Vinstra.

Tenåringer hadde englevakt etter utforkjøring

Tor Ivar Borgedal

– Da bilen stoppet husker jeg at jeg tenkte «fy fader, så heldige vi er», sier Tor Ivar.

Foto: Geir Bernhard Randby / NRK

– Jeg husker at vi kom med fronten først og tok frontruta og fronten. Så begynte vi å rulle. Vi rullet vel en tre-fire ganger før vi landet på en hylle hvor jeg fikk dratt på håndbrekket og stoppet bilen, sier Tor Ivar.

Mens han står og skuer over ulykkesstedet forteller han at det var et under at begge to kom fra det hele med livet i behold.

Det var i natt han og venninnen kjørte langs en grusvei i Kvikne i Nord-Fron. Veien er både svingete og smal i det stupbratte landskapet. Tenåringene hadde englevakt da bilen havnet utfor kanten.

– Da bilen stoppet husker jeg at jeg tenkte «fy fader, så heldige vi er». Det kunne ha gått skikkelig ille, forteller Tor Ivar mens han beskuer den totalvraka bilen sammen med lillesøster Ann Helen.

– Sikkerhetsbeltet reddet livene deres

Tor Ivar og Ann Helen Borgedal

Lillesøster Ann Helen er sjeleglad for at storebroren lurte døden.

Foto: Geir Bernhard Randby / NRK

Lillesøster Ann Helen er sjeleglad for at storebror kom fra ulykken uten en skramme. Samtidig sier hun det er ekkelt å tenke på at han var så nær ved å dø.

– Det er helt forferdelig egentlig, å tenke på at Tor Ivar kunne ha mistet livet. Han var veldig heldig, sier hun.

Og far Nils Arne Borgedal vet hva han kan takke for at sønnen står ved siden av ham i dag

– Hadde de ikke brukt sikkerhetsbelte hadde de ikke vært her nå, forteller han.

Politiet i Ringebu sier ungdommene hadde flaks, og at historien ville fått en tragisk slutt hvor de to ikke hadde brukt bilbelte. Lensmann i Ringebu, Jan Erik Rundsveen sier politiet ikke har mistanke om at ulykken skyldtes for høy fart.

– Det er ingen mistanke om at sjåføren har kjørt for fort i forhold til fartsgrensen, men han har trolig kjørt for fort etter forholdene, sier lensmann Rundsveen til NRK.

Bilulykke Vinstra

Volvoen har fått hard medfart ned den stupbratte skråningen

Foto: Geir Berhard Randby / NRK

Flere saker fra Innlandet