Hopp til innhold

Reserve-bilen havnet også i grøfta

Søndag kveld kjørte en semi-trailer lastet med 23 tonn klementiner utfor E6 ved Tretten. I dag kjørte også traileren som skulle frakte frukten videre, i grøfta.

Semi-trailer med mandariner i grøfta ved Tretten
Foto: Geir Randby

Reserve-bilen kom ikke engang ut på E6. Etter bare 50 meter skled den av veien.

Begge trailerne er registrert i Litauen, og frakter klementiner fra Valencia i Spania til Norge.

Uten og med kjetting

Bak rattet på den første semi-traileren satt en 50-åring fra Moldova. Med i bilen var også sønnen hans på 27. I lasten var det 23 tonn klementiner som skulle til Trøndelag.

Bilen hadde sommerdekk da den skled av veien, og politiet har bøtelagt sjåføren med 15.000 kroner og tatt fra ham førerretten i Norge for et halvt år. Far og sønn har bodd i bilvraket siden utforkjøringen søndag kveld.

TV-SAK: SLIK GIKK DET DA RESERVEBILEN KOM:

Video Reservebilen havnet også i grøfta

Reporter Alexander Norby/Fotograf Geir Randby

I dag kom en ny semi-trailer fra Litauen for å laste om og frakte frukten den siste etappen til Trøndelag. Omlastingen tok halvannen time, men ikke før var bilen begynte å kjøre, havnet også den utfor veien.

Litauen-trailer

I grøfta etter 50 meter.

Foto: Geir Olav Slåen

Reserve-traileren hadde også sommerdekk, men med kjetting. Likevel havnet den altså i grøfta. Nå venter den på at Viking skal berge den opp på veien igjen.

Trailer kjørte utfor veien på riksvei 27.

Denne norske traileren (med vinterdekk) har ligget i grøfta ved riksvei 27 på Venabygdsfjell siden mandag kveld og venter på bergingsbil. Ingen personer er meldt skadet.

Foto: Geir Olav Slåen

Flere saker fra Innlandet