Hopp til innhold

Ruskevær i fjellet

Flere fjelloverganger er nå stengt på grunn av uvær. På Strynefjellet måtte bergningsbilene ha hjelp for å komme frem etter ei trafikkulykke.

Trafikkulukke ved Breidalen brøytestasjon

Ulykken skjedde ved Breidalen brøytestasjon.

Foto: Kartutsnitt: Google maps

En person er kjørt til sjukehus med lettere skader etter ei trafikkulykke på rv. 15 over Strynefjellet i ettermiddag.

Tre personbiler og en trailer var involvert i ulykken som skjedde i 1230-tiden. To av bilene skal ha frontkollidert og bilene bak klarte ikke å stoppe og kjørte derfor inn i de møtende bilene.

- Vi vet ikke årsaken til ulykken, men det er svært dårlig vær- og føreforhold i fjellet, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt, Arne Strøm.

Fjellovergangen ble stengt kort tid etter ulykken.

Les også: Grisevær på fjellovergangene

Bergningsbiler på vei

Flere bergningsbiler ble sendt til ulykkesstedet ved Breidalsvatnet. På grunn av vanskelige kjøreforhold måtte bergningsmannskapene geleides inn av en ledebil.

Flere fjelloverganger er midlertidig stengt i dag på grunn av uvær. I tilegg til Strynefjellet er rv.7 Hardangervidda og rv. 13 Gaularfjellet nå stengt.

Rv. 13. Vikafjellet og rv.53 Tyin-Årdal er også stengt og blir ikke åpnet i dag.

Mellom Hol og Aurland på rv. 50 er det kolonnekjøring mellom Geiteryggen og Øyestøl pga uvær.

Ber bilister skynde seg

Meteorologisk institutt melder om fare for vanskelige kjøreforhold i fjellet i hele Sør-Norge i dag på grunn av snø og vind. Spesielt vest i Langfjella, der det ventes mye nedbør.

Les også: - Ikke prøv deg på fjellet i dag

Statens vegvesen går nå ut med oppfordring til alle som skal over fjellet i Sør-Norge i dag om å komme seg over fortest mulig, da de venter at flere fjelloverganger kan bli stengt utover kvelden.

Sjekk: Siste veimeldinger og NRK trafikk

Flere saker fra Innlandet