Hopp til innhold

Hundehold-vedtaket står fast

Vedtaket om at hundeeieren i Åsnes skal få igjen hundene sine står fast. Verken Mattilsynet eller Landbruksdepartementet blander seg inn.

Dyretragedie i Åsnes
Foto: Mattilsynet

Mattilsynets regionkontor har vedtatt å gi tilbake fire hunder til ei kvinne fra Åsnes som vanskjøttet 22 hunder. De nye hundeeierne nekter å gi hundene tilbake til den opprinnelige eieren, og har klaget på vedtaket.

Overprøver ikke

Men verken Mattilsynet sentralt eller Landbruksdepartementet kommer til å overprøve vedtaket:

- Slik vi kjenner saken er det ikke behov for å overprøve regionkontorets vedtak. Vi har full tillit til deres håndtering av denne saken, sier fungerende administrerende direktør Ingunn Midttun Godal.

- Vi er godt orientert, vi er opptatt av at dette skal ha blitt gjort forvaltningsmessig riktig, og det er vi trygge på at det er, sier Midttun Godal.

Sterke reaksjoner

Mattilsynets lokale veterinærer kunne dokumentere sykdom, mangel på mat og drikke, overmedisinering, og uhygieniske forhold. I tillegg ble hunder slått mot en vegg og skutt flere ganger i hodet uten at de døde. Likevel har regionkontoret vedtatt å gi tilbake fire av hundene til kvinnen.

Saken har skapt sterke reaksjoner, blant annet har dyrevernnemnda i Sør-Hedmark trukket seg i protest mot det de mener er et overgrep mot hundene.

Heller ikke departementet vil foreta seg noe i denne saken, får NRK opplyst i dag.