- 45,6 i Folldal

Sprengkulda fortsetter i Hedmark og Oppland.

Kuldegrader

Vi oppfordret våre lyttere til å sende inn bilder av hvor kaldt det var rundt om i Innlandet i morgentimene. Her er noen av bidragene.

Foto: Fotomontasje: Audun Kristiansen / NRK

På Hagtun ved Grimsbu i Folldal ble det klokken 06.34 i dag tidlig målt 45,4 minusgrader.

Senere på morgenen sank temperaturen til minus 45,6.

Bonde Stig Roger Nilsen sto opp i dag tidlig for å melke kyrne da han tok en ekstra titt på gradestokken.

– Jeg hadde ventet at det skulle bli kaldt, etter at vi hadde ned mot 43 kuldegrader i går, men i dag var det ekstremt kaldt å gå over gårdsplassen, sier Nilsen.

Lei kulda

– Nå er det nok. Det er kaldt når man skal sende skolebarna på skolebussen og det frister ikke. Nå behøver vi ikke ha det kaldere, nå har vi fått oppleve det. Det er flott om dagen, men bistert når gradestokken kryper så langt ned. Rekorden fra 1979 med 52 minusgrader ønsker vi ikke å oppleve nå, sier bonden.

Send dine bilder til ho@nrk.no

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Tvilsom ære til Trysil

  Tal frå den erotiske nettbutikken Sinful viser at Trysil er den kommunen som kjøper flest sexleketøy per innbyggjar. Nettbutikken har gått gjennom 100 000 ordrar og laga ei liste over dei ivrigaste og slappaste kommuene i Noreg. Og både topp- og bunnplassering finn vi her i innlandet. Den mest sømmelege kommunen her til lands, er Ringebu. Sinfull skriv at til samanlikning kjøper ein trysling sju dildoer for kvar dildo til ein ringbygding.

 • Usikre før folkeavstemning

  Folk i Etnedal er fortsatt veldig usikre før folkeavstemninga om kommunesammenslåing på mandag.
  De og innbyggerne i 9 andre andre kommuner på vestoppland skal da si ja eller nei til storkommune.
  Etnedal er minst, og mange er skeptiske.

  Folk i Etnedal er fortsatt veldig usikre før folkeavstemninga om kommunesammenslåing på mandag. De og innbyggerne i 9 andre kommuner på Vestoppland skal da si ja eller nei til storkommune. Etnedal er minst - og mange er skeptiske.