-Troen er ingen prestasjon, den er en gave. Troen er under og nåde. Den er der for å lyse varmt og kjærlig for alle. Det sier Geir Gundersen og vi hører Sigrid Vetleseter Bøe i salmen "Kvar kjem vel dei lysaste fraumene frå."
Det nye året er fortsatt nytt, ig det samme kan sies om den nye salmeboka der vi også i kveld er på leting etter Jesus-salmer.
Gudstjeneste
Vi holder gjerne barna unna sorg og død. Men når kjæledyrene deres dør, kommer de tett innpå. Da Jarl Goli var på meditasjonsferie på Filippinene, traff han en japansk zehnbuddhistmunk som hjalp ham til å se nye dyp i seg selv. Så enkelt og effektfullt, men likevel kunne vi vært mye bedre til å gi hverandre ros og oppmuntring. I fjor ble Norges første rene filosofiske konfirmasjon arrangert. Hvordan var det for den ene konfirmanten?

Morgenandakten onsdag 16.april

Den som er godt oppdratt har lært å betale for seg. For mange av oss sitter det ettertrykkelig i kroppen vår, og vi har det ikke godt inne i oss hvis vi ikke klarer å gjøre opp for oss. Påskens budskap er derfor uvant og overraskende, slik det var det for Jesu disipler rett før påskedagene i Jerusalem. I dagens andaktsord i Matteus 20,28 sier Jesus: «Menneskesønnen er ikke kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange».

Morgenandakten tirsdag 15.april

Tore Kjell var glad i å leve og god til å leve. En Sørlending som mange satte pris på. En familiefar som for noen år siden ble rammet av kreft og som døde av det. Ett år tidligere ble han intervjuet i Sjusjøen fjellkirke om tro og håp i møte med alvorlig sykdom. Sjelden har jeg opplevd en så lydhør forsamling høre på en mann som hadde ett viktig budskap til ettertanke denne søndagen: «Å tro er å ta Jesus på ordet», sa han, og begrunnet det med hans eget møte med Jesus.

Morgenandakten mandag 14.april

I fjor foretok InFact for VG en spørreundersøkelse der over 1000 nordmenn svarte på spørsmål om påsken. I følge VG ville selv påskeharen ristet på hodet av resultatet. Nesten en tredjedel visste ikke hva som skjedde skjærtorsdag. En fjerdedel visste ikke hva som skjedde langfredag. Og hvem har hørt om Simon fra Kyrene som hjalp Jesus med å bære korset? 26 prosent. VG spør derfor: Det kristne påskebudskapet synes å være forsvunnet. Hvem kan redde påsken?

Morgenandakten torsdag 10.april

Jeg har en gang oppfordret til dans over riksdekkende radio! Jeg bad dere alle danse med det dere hadde .. Om det så bare var en lillefinger som kunne bevege seg rytmisk! Og tilbakemeldingene fra det ganske land om spreke dansetrinn på kjøkkengulvet, tidvis rykkete kjøring langs hovedveiene.. .kontordører som ble stille lukket etterfulgt av disko ved kontorpulten…vel… Det er tydelig at det lå et uforløst behov her! For å danse mens dagen våkne! For å kjenne GLEDE - og det lenge før lunsj… Mitt poeng den gang var at gleden strøk sorgen på kinnet. At vi trenger gleden. Trenger å kjenne på den og slippe den til. Den fortjener også sin plass!

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)