-Store gutter kan også gråte. Jesus gråter. Han gråter fordi vi ikke forstår hva fred er.Derfor må vi øve oss i fred, forsoning og kjærlighet. Det sier Hanne Elstrøm, og vi hører Ane Brun i sangen "Du gråter så store tåra."
Det nye året er fortsatt nytt, ig det samme kan sies om den nye salmeboka der vi også i kveld er på leting etter Jesus-salmer.
Gudstjeneste
Vi holder gjerne barna unna sorg og død. Men når kjæledyrene deres dør, kommer de tett innpå. Da Jarl Goli var på meditasjonsferie på Filippinene, traff han en japansk zehnbuddhistmunk som hjalp ham til å se nye dyp i seg selv. Så enkelt og effektfullt, men likevel kunne vi vært mye bedre til å gi hverandre ros og oppmuntring. I fjor ble Norges første rene filosofiske konfirmasjon arrangert. Hvordan var det for den ene konfirmanten?

Morgenandakten onsdag 16.april

Den som er godt oppdratt har lært å betale for seg. For mange av oss sitter det ettertrykkelig i kroppen vår, og vi har det ikke godt inne i oss hvis vi ikke klarer å gjøre opp for oss. Påskens budskap er derfor uvant og overraskende, slik det var det for Jesu disipler rett før påskedagene i Jerusalem. I dagens andaktsord i Matteus 20,28 sier Jesus: «Menneskesønnen er ikke kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange».

Morgenandakten tirsdag 15.april

Tore Kjell var glad i å leve og god til å leve. En Sørlending som mange satte pris på. En familiefar som for noen år siden ble rammet av kreft og som døde av det. Ett år tidligere ble han intervjuet i Sjusjøen fjellkirke om tro og håp i møte med alvorlig sykdom. Sjelden har jeg opplevd en så lydhør forsamling høre på en mann som hadde ett viktig budskap til ettertanke denne søndagen: «Å tro er å ta Jesus på ordet», sa han, og begrunnet det med hans eget møte med Jesus.

Morgenandakten mandag 14.april

I fjor foretok InFact for VG en spørreundersøkelse der over 1000 nordmenn svarte på spørsmål om påsken. I følge VG ville selv påskeharen ristet på hodet av resultatet. Nesten en tredjedel visste ikke hva som skjedde skjærtorsdag. En fjerdedel visste ikke hva som skjedde langfredag. Og hvem har hørt om Simon fra Kyrene som hjalp Jesus med å bære korset? 26 prosent. VG spør derfor: Det kristne påskebudskapet synes å være forsvunnet. Hvem kan redde påsken?

Morgenandakten torsdag 10.april

Jeg har en gang oppfordret til dans over riksdekkende radio! Jeg bad dere alle danse med det dere hadde .. Om det så bare var en lillefinger som kunne bevege seg rytmisk! Og tilbakemeldingene fra det ganske land om spreke dansetrinn på kjøkkengulvet, tidvis rykkete kjøring langs hovedveiene.. .kontordører som ble stille lukket etterfulgt av disko ved kontorpulten…vel… Det er tydelig at det lå et uforløst behov her! For å danse mens dagen våkne! For å kjenne GLEDE - og det lenge før lunsj… Mitt poeng den gang var at gleden strøk sorgen på kinnet. At vi trenger gleden. Trenger å kjenne på den og slippe den til. Den fortjener også sin plass!

Morgenandakten onsdag 9.april

Jeg har temperament Det er jo egentlig ikke lov….å være skikkelig sint. Vi er godt oppdradd og sinna er ikke bra. Det er destruktivt, slemt, det passer seg ikke… Så har vi vokst opp og blitt flinke piker og flinke gutter. ”jeg er ikke sint… jeg er bare veldig, veldig skuffet ..er det så bra egentlig? I Dagens tekst i Matt 21 er Jesus sinna mann! Han meier ned bodene og benkene på tempelplassen og sier «dere gjør tempelplassen til en røverhule!»!! Jeg liker Jesus i denne teksten. Det er en hellig vrede! Å, det er så godt!!

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)