skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Persetorsk

Persetorsk. (Foto: Egil Torheim/NRK)
Persetorsk. (Foto: Egil Torheim/NRK)
Persetorsk - ingen julemiddag er meir bergensk enn den.

Publisert 16.12.2005 10:29. Oppdatert 16.12.2005 10:36.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Eli Bjelland

Bestill gratis matbrev
Meir Godt for ganen

Sjølv om pinnekjøtet vinn fram som julemiddag dei fleste stader, er det framleis nokre som sver til persetorsk på julaftan.

Og dei fleste bergensarar med respekt for seg sjølve et persetorsk ein gong i jula.

Slik lagar du persetorsk:

Rekn med omlag 200 gram fisk per person.

Ta ein skinnfri torskefilet, del han i 2 like delar og strø salt og sukker over.

Blandingsforholdet er 70 prosent salt og 30 prosent sukker. Dette kan du godt blanda saman i ein kopp eller liknande.

Kokk Fredrik Hald med serveringsklar persetorsk. (Foto: Egil Torheim/NRK)
Strø over på båe sider og legg dei to fiskestykka mot kvarandre og legg på press. Lat dette liggja i eitt og eitt halvt til to døgn i kjøleskåp.

Til persetorsk serverer ein smørsaus eller eggesmør om du vil.

Til 4 personar koker du opp 2 ss kremfløyte.

Dette rører du inn i 180 - 200 gram usalta meierismør. Pass på å røra heile tida.

Ha i finhakka hardkokt egg og finhakka graslauk eller persille. Ha dessutan nokre finstrimla grønsaker som du varmebehandlar litt til.

Trekk persetorsken i vatn i 8-10 minutt, og server med gode kokte poteter. Mandelpoteter passar utmerka.

Lukke til!

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISK OG SJØMAT
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no