skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Bacalao

Foto: Egil Torheim/NRK
Foto: Egil Torheim/NRK
Retten har etter hvert fått samme status som lutefisk og smalahove - og stadig flere lager bacalao-lag.

Publisert 21.10.2005 09:29.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Asle Hella

Dette er portugisernes måte å bruke klippfisken på og råvarene er jo norske så det er ingen grunn for oss å ikke prøve det samme.

Fremgangsmåte

Slik lager du to porsjoner (store porsjoner): Legg 1/2 kilo klippfisk i vann i cirka to dager. Bytt om nødvendig vann én gang.

Beregn 1 1/2 time til å gjøre retten ferdig. Begynn med fire store kepaløk som du kutter sammen med to hvitløk og to hele chilli. La dette surre på svak varme i en stor kasserolle i cirka 15 minutter. Tilsett to dl soltørkede tomater.

Så begynner du å legge lagvis på av de andre ingrediensene: skivede poteter 3-5 stk., skivede tomater av fem store plommetomater og stykkene med utvannet klippfisk. Bygg dette opp og slå over væske. Her kan du bruke vann men mange har funnet ut at én liter tomatjuice er ypperlig.

La det hele stå og putre én time og det er klart til servering. Når potetene er møre er det serveringsklart.

Til bacalao drikker du rødvin - gjerne en portugisisk sådan. Lykke til!

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISK OG SJØMAT
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISKERETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no