skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Juledesserter

Riskrem og Multekrem
Riskrem og Multekrem
Multekrem og riskrem er blant de mest populære juledessertene. De er uhyre enkle å lage og smaker veldig godt.

Publisert 21.12.2004 12:24. Oppdatert 02.11.2005 13:05.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Thomas Ystrøm og Egil Torheim

For enkelte er desserten like så viktig som hovedretten.

De mest brukte «julaften – dessertene» er riskrem eller multekrem og det er veldig, veldig enkelt å lage dem.

Riskrem

Dette går så fort at du rett og slett ikke trenger å bestemme deg før etter selve middagen om du vil ha dessert. Alt du trenger er en pakke risgrøt, fløte og rød saus (den kommer vi tilbake til).
Riskrem


1. Mens noen rydder av middagsbordet koker du opp risgrøten(velg selv om du vil ha 5 eller 20 minutters varianten).

2. Deretter pisker du krem av fløte og litt sukker. Så rører du rett og slett krem og risgrøt sammen med en skje og vips så er riskremen ferdig.

Rød saus

Den kan kjøpes ferdig i ulike varianter, men best blir den du lager selv. Har du jordbær, bringebær, kirsebær eller rips på frysen er det enkelt å lage sin egen saus.

1. Kok opp f.eks. rips. Sil av saften i en annen kasserolle og kok så den.

2. For å få den passelig tykk tilsetter du litt potetmel. Kanskje vil du og sukre saften litt, men det må hver enkelt tilpasse sin egen smak.

Her kan du altså bruke ulike bærsorter og vi garanterer at dette blir bedre enn sausen du kjøper i pappkartong på butikkken.

Multekrem

Her kan du enten bruke multesyltetøy eller hele multer og sukker.

1. Har du hele multer, tiner du disse og kjører de i en kjøkkenmaskin eller du stauker/knuser dem med det du har for hånden.
Multekrem

Tilsett litt sukker.

2. Deretter gjør du som med riskremen – du rører pisket krem og multene eller multesyltetøyet sammen og vips igjen, så har du fiks ferdig multekrem.

Lykke til og en riktig god jul fra Godt for Ganen redaksjonen.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no