skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Pasta Puglia m/blåskjell

Pasta Puglia (Foto: Egil Torheim/NRK)
Pasta Puglia (Foto: Egil Torheim/NRK)
En smak av himmel og hav åpenbarer seg gjennom denne retten!

Publisert 29.07.2005 09:30. Oppdatert 29.07.2005 09:36.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Eli Bjelland

Pasta kan du utvikle og tilsette de tingene du selv synest er velsmakende og godt. Mange mener at denne varianten med maritim smak er noe av det beste som finnes.

Slik gjør du:

Varm opp ½ dl av en utsøkt og smaksrik olivenolje i en kasserolle. Ha i et nett med blåskjell og sett lokket på.

Etter kort tid åpner skjellene seg og er ferdige. Kast eventuelt de skjellene som ikke åpner seg. Ta deretter kjøttet ut av skjellene.


Samtidig koker du opp 300 gram pasta i godt saltet vann sammen med finhakkede potet-terninger.
Mens pastaen koker surrer du de rensede skjellene i stekepannen sammen med 1 fedd finhakket hvitløk og en halv bunt persille.

La dette surre en stund i stekepannen. Så slår du resten av kraften fra skjellkokingen over i stekepannen.

Slå alt i stekepannen over pastaen. Kvern pepper og salt over og ha tilslutt rikelig med finrevet parmesanost over det hele.

Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISK OG SJØMAT

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no