skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Fiskegrateng

Fiskegrateng. (Foto: Egil Torheim/NRK)
Fiskegrateng. (Foto: Egil Torheim/NRK)
Kvardagen er for alvor tilbake etter vinterferien, og i dag serverer me ein klassikar i Godt for ganen - heimelaga fiskegrateng.

Publisert 07.03.2006 09:36. Oppdatert 07.03.2006 09:37.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Eli Bjelland

Meir godt for ganen

Pass på at du brukar beinfri fisk. Slik får du også ungane til å eta fisk når du serverer han som grateng.

Slik gjer du:

Lag ein kvit saus på vanleg måte ved å smelta smør, ha i mjøl og mjølk, og smak til med salt og pepar.

I gratengsausen, som er base for gratengen, har du også i litt ferdigkokt makaroni, litt purrelauk og ei kvart teskei med muskat. Rekn med 1 dl. saus per porsjon.

Så har du i fisken. Resulatet blir best om du brukar lettsalta brosme eller lettsalta torsk. Rekn med 100 gram fisk per porsjon.

Ha óg i 2 eggeplommer og rør rundt.

Så vispar du opp eggekvita til ho blir stiv, og blandar ho forsiktig saman med resten.

Ha i form, strø over med griljermjøl, strøkavring eller kveitekli og steik i 35-40 minutt på 170 grader.

Lukke til!

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISK OG SJØMAT

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no