skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Hjemmelaget leverpostei

Leverpostei.
Leverpostei.
Der er litt jobb å lage leverpostei fra bunnen av, men posteien kan fryses slik at du har den over lengre tid.

Publisert 10.12.2004 09:58. Oppdatert 02.11.2005 12:45.
Av Thomas Ystrøm og Egil Torheim

Fremgangsmåte

1. Mal opp på en kjøttkvern eller kjøkkenmaskin med kvern 2,5 kg svinelever og ca 500 g spekk (dette får du kjøpt i slakterbutikken eller så skaffer din kjøpmann dette på bestilling).

2. Mal også opp åtte ansjosfileter og bland sammen med lever og spekk. Hvis du ønsker en veldig finmost postei kjører du det hele gjennom kverna flere ganger.

3. Lag så en bechamel eller hvit saus:
3 spiseskjeer hvetemel, 3 ss smør, 3 dl melk og 3 dl fløte. Jevn til med maizena til du er fornøyd med konsistensen. Bland så inn 2 egg i sausen. Dette gjør at posteien bindes bedre når alt blandes sammen.

4. Bland sausen med posteimassen og krydre med salt og pepper. Dersom du vil ha andre smaker frem kan du f.eks. bruke allehånde.

5. Hell posteimassen i aluminiumsformer (fåes kjøpt i alle dagligvarebutikker) og sett disse i et vannbad i stekeovnen. Stekeovnen skal stå på 110 grader C, og steketiden i vannbadet er ca 50 minutter.

Siden dette er litt arbeid, kan det lønne seg å lage opp noen kilo slik at en har leverpostei utover vinteren. Posteien tåler godt frysing i noen måneder.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no