skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Gravet makrell

Husk rikelig med dill! Foto: Egil Torheim/ NRK.
Husk rikelig med dill! Foto: Egil Torheim/ NRK.
Det er tid for makrellfiske og mange går lei de tradisjonelle variantene.

Publisert 08.07.2005 09:20.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Ingvil Teige Stiegler

Gravet makrell er et spennende alternativ til kokt eller stekt makrell. Den er enkel, hurtig og grei å lage.

Slik gjør du

Bruk en makrell på minst ett kilo.
Filetér den og skjær bort de største beina.

Gni deretter filetene inn med noen dråper rom, akevitt eller konjakk.

Søtt og salt

Bland salt og sukker i forholdet 55 prosent salt og 45 prosent sukker og ha dette over de to filetene.

Legg filetene med kjøttsidene mot hverandre.

I kjøleskap

Dryss over rikelig med dill og sett i kjøleskapet i ett til to døgn snu det et par ganger underveis.

Du får et nydelig pålegg eller rett og slett et råstoff til en spennende forrett.

Bare fantasien setter grensene for bruken.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISK OG SJØMAT

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no