skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Snegler med hvitløksmajones

Foto: Egil Torheim/ NRK.
Foto: Egil Torheim/ NRK.
Bare de færreste av oss har vågd seg til å smake snegler, og naturlig nok er de fleste skeptiske.

Publisert 17.06.2005 10:10. Oppdatert 17.06.2005 11:33.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Ingvil Teige Stiegler

Legg bort aversjonene. Begynn forsiktig med kongesnegler som du får kjøpt i delikatessebutikker. Neste trinn kan være å prøve vanlige strandsnegler eller krokkelurer.

Slik gjør du

Legg sneglene med huset på i en kasserolle sammen med gulerøtter og vanlig løk. Ha over KALDT vann og tilsett rikelig med salt. La dette koke i ca 20 minutter.

Mens sneglene koker lager du tilbehøret, nemlig hvitløksmajones.

Tilbehør

Kok opp noen hvitløk så de blir passelig møre. Skjær av endene.

I en bolle har du et helt egg og to eggeplommer sammen med hvitløken som kan deles.

Tilsett så ca 2 dl rapsolje, ½ teskje hvitvinseddik, litt Colemans sennepspulver, litt salt og litt grovkvernet pepper.

Sett så stavmixeren helt i bunnen av bollen og start støtvis slik at majonesen ikke skiller seg.

Majonesen kan smakssettes med urter etter eget ønske istedenfor hvitløk.

En fryd

Når sneglene har kokt i ca 20 minutter legger du dem i en dyp tallerken. Trekk ut kjøttet, men pass på å ta bort den sorte kappen som sitter i enden av kjøttet.

Dypp sneglekjøttet i majonesen og fryd ganen.

Lykke til!

Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISK OG SJØMAT

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no