skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Kalkun til nyttårsaften

Godt for Ganen gir deg oppskriften på hvordan du får til den perfekte nyttårsmiddagen.

Publisert 30.12.2003 09:08. Oppdatert 30.12.2003 11:06.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Beregn 1/2kilo kalkun til hver person.

Stuffing

Nesten bare fantasien som setter grenser. I denne oppskrifta brukte vi tørkede morkler(en meget smaksrik sopp), aromasopp, sjalottløk, fennikkel, stangselleri, parmesan, spekepølse(vi brukte en dyr spansk som heter Chorizo).

Sviss alt dette på stekepanne og bland det i en kraft kokt på grønsakbuljong sammen med koskos(et spesielt mel som trekker ut alle smakene)

Saus

Lages på kraft fra kalkunen.
Kok opp krås,vingerester,halsen hjerte og du har en nydelig kraft. Tilsett en skvett madeira eller annen rødvin ev cognac.

Selve kalkunen gnir du godt inn med en delt sitron(kjøttsiden mot kalkunen)
Pensle deretter med en blanding av salt,pepper og smør.

Fyll stuffingen inn i kalkunen bind sammen ev.sy.

Stek kalkunen opp ned d.v.s med brystsiden ned.På den måten bevarer du alle smakene i kjøttet. Steketid er en halv time pr.kg.kjøtt på 160 grader i forvarmet ovn.
Bruker du steketermometer så er 70 grader perfekt.

Lykke til og Godt Nyttår

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no