skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Sunne peparkaker

Foto: Egil Torheim/NRK
Foto: Egil Torheim/NRK
Sunne og sukkerfrie peparkaker som du kan eta så mange du berre orkar av. For godt til å vera sant??? Nei.

Publisert 02.12.2005 11:33.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Eli Bjelland

Her er dei sukkerfrie peparkakene som smakar nydeleg. Oppskrifta blei til fordi nokon måtte laga julekaker til glutenallergikarar.

Samstundes stilte nokon spørsmålet om sukkeret kunne erstattast.

Javisst; søtstoffa i enkelte frukttypar gjer nett same nytta, og med ein liten vri dukka altså desse supergode peparkakene opp.

Slik gjer du

Me skal ha 5 dl. glutenfritt mjøl.

Det er samansett slik:
2 dl. havremjøl
1 dl. brunrismjøl
1 dl. amarantmjøl
1 dl. maisenamjøl
1 dl. jyttemjøl.

Ha i dei vanlege peparkakekryddera:
3 ts. pepar
2 ts. kanel
1/2 ts. muskat
1 1/2 ts. nellik
1 ts. ingefær
1 1/2 ts. bakepulver
1 ts. natron for hevinga

Alt dette blir blanda i ei bolle.

I ei anna bolle blandar du 2 dl. reinska dadler, 1 dl. rapsolje og 1 dl. eplejuice.

Dette køyrer du med ein stavmiksar.

Rør eller elt daddelblandinga inn i mjølet.

Bak ut deigen med glutenfritt mjøl.

Ver lett på handa med kjevla, og bruk ein steikekniv når du løftar dei ferdigforma peparkakene til steikebrettet.

Steik kakene i omlag 10 minutt på 200 grader.

Siste saker:
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no