skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Deilig lunsjrett

Foto: Egil Torheim/NRK
Foto: Egil Torheim/NRK
«Godt for ganen» serverer portulakk og syltet laks.

Publisert 09.09.2005 10:22.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Asle Hella

Bilder av Godt for ganens septembermeny
Portulakk er en plante som ikke er enkel å finne i butikken, men som er enkel å dyrke.

Portulakk. Foto: Egil Torheim/NRK
I oppskriftene på Bergensk Fiskesuppe skal den være med. I dagens rett bruker vi portulakk sammen med syltet laks og lager en deilig lunsjrett.

Syltet laks

Kok opp vann sammen med salt, eddik, laurbærblad, hel pepper, gulrot, selleri og dill.

Kutt laksen i terninger på ca 2 x 2 cm. Gi disse et kort oppkok og sett pannen til kjøling. La laksebitene ligge i laken. Der kan de i alle fall holde seg i tre til fem dager.

Dressingen

Pynt en tallerken med salatblad og portulakk som du har klippet i passelige lengder.

Legg laksebiter oppå og ha over en dressing som du lager av 1 beger rømme, litt dill, persille og kapers.

Strø litt cayennepepper over det hele og pynt med for eksempel melon.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISK OG SJØMAT

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no