skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Andebryst/sukkeglaserte poteter


Publisert 23.12.2003 10:57.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Kunne det passe med noe nytt som julemiddag? Da kan kanskje andebryst med sukkerglaserte poteter være et smakfullt alternativ.

Dette trenger du:


1 andebryst pr.person
rødkål,
sukker,
balsamicoeddik,
mandelpoteter,
grønsaker etter eget ønske.
Saus av kjøttktaft og rødvin som jevnes med smør.

Slik gjør du:


Begynn med å koke rødkål.Tilsett balsamicoeddik og sukker som du har brunet. Dette skal koke en times tid.

Stek andebryst med skinnsiden ned.(Snitt ev terningmønster i skinnet, men snitt ikke inn i kjøttet.

Stek andebrystet til det får rosa farge. Sett av pannen og etterstek eventuelt 10 minutter i stekeovenen like før servering.

La kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer i det.

Kok mandelpoteter med skall. Ta bort skallet etter koking og la dem surre på stekepannen i en blanding av smør og sukker.

Severes med grønnsaker etter eget ønske, men blomkål eller broccolli passer godt.

God jul.

LENKER
Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no