Kunne det passe med noe nytt som julemiddag? Da kan kanskje andebryst med sukkerglaserte poteter være et smakfullt alternativ.
Dette trenger du:
1 andebryst pr.person
rødkål,
sukker,
balsamicoeddik,
mandelpoteter,
grønsaker etter eget ønske.
Saus av kjøttktaft og rødvin som jevnes med smør.
Slik gjør du:
Begynn med å koke rødkål.Tilsett balsamicoeddik og sukker som du har brunet. Dette skal koke en times tid.
Stek andebryst med skinnsiden ned.(Snitt ev terningmønster i skinnet, men snitt ikke inn i kjøttet.
Stek andebrystet til det får rosa farge. Sett av pannen og etterstek eventuelt 10 minutter i stekeovenen like før servering.
La kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer i det.
Kok mandelpoteter med skall. Ta bort skallet etter koking og la dem surre på stekepannen i en blanding av smør og sukker.
Severes med grønnsaker etter eget ønske, men blomkål eller broccolli passer godt.
God jul.