Hopp til innhold

Sinte pårørende ble nektet adgang

To kvinner som antas å være pårørende til passasjerer på det savnede Malaysia Airlines-flyet, ble båret vekk av vakter og ført inn på et rom en halvtime før starten av dagens pressekonferanse.

Forsøkte å storme pressekonferanse

Desperate pårørende forsøkte å komme inn på pressekonferansen, men ble fysisk stanset av politimenn.

Slektninger krevde svar

Slektninger av de kinesiske passasjerene på det savnede Malaysia Airlines-flyet krever svar, men ble ført vekk fra lokalene.

Foto: Vincent Thian / Ap

Det ble kaotiske tilstander da desperate pårørende forsøkte å storme rommet hvor de daglige pressekonferansene blir holdt i Kuala Lumpour.

TV-bilder fra utsiden av konferanselokalene viser pårørende som roper og forsøker å unnslippe politiet på hotellet, før og under pressekonferansen.

Ifølge Sky News' reporter på stedet, skal en av de kvinnelige pårørende ha blitt dyttet ned på bakken av politiet som forsøkte å stanse dem fra å komme inn på pressekonferansen.

– En av kvinnene ble løftet opp og båret ut av tre politimenn, mens hun skrek og kjempet i mot. Den andre ble dyttet ned av folkemengden. De har ikke fått noen informasjon og er desperate etter svar, forteller Sky News-reporteren.

Under pressekonferansen kommenterte transportminister Hishammudin Hussein spetakkelet utenfor.

– Det er mye følelser i denne saken. Det er hjerteskjærende, også for meg. Vi gjør alt vi kan for å lette byrden for de pårørende, sier Hussein.

Ifølge Sky News’ reporter på stedet fikk ikke journalister snakket med dem, og ingen offisielle talsmenn ønsker å kommentere hendelsen som skapte kaos på stedet.

Slektninger av de kinesiske passasjerene på det savnede Malaysia Airlines-flyet krever svar, og har tidligere truet med sultestreik.

Konsentrerer seg om sør

Flyet fra Malaysia Airlines forsvant lørdag 8. mars med 239 mennesker om bord og det er daglige pressekonferanser om saken.

Transportminister Hishammudin Hussein ble spurt om han kunne bekrefte at de nå konsentrerer seg om den sørlige korridoren fra satelittsporene.

Hussein svarte at den er mest utfordrende og derfor får mest oppmerksomhet i etterforskningen, men kunne ikke gi flere detaljer om radarinformasjon.

– Vi har fått radardata fra andre land, men vi kan ikke gi ut denne informasjonen. Offentliggjøringen av radar er opp til landene som har funnet informasjonen, sa Hussein.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Desperate pårørende

En familiemedlem av en av passasjerene på MH370-flyet skriker i det hun blir ført ut av vekk av tjenestemenn.

Foto: Vincent Thian / Ap

Avviser øyenvitnemål

Transportministeren avviste rapporter om at flyet ble sett av øyenvitner på Maldivene, og teorier om at flyets kurs ble endret.

– Flyets reiseplan var ikke endret og flyet fortsatte på vei mot Beijing, sier Hussein.

Det kom også frem at myndighetene nå er sikre på at det er slettet filer fra flysimulatoren som ble funnet hjemme hos kaptein Zaharie Ahmad Shahhos.

Det er fortsatt ikke avklart om de slettede filene har en tilknytning til forsvinningen.'

– Dataloggen ble slettet 3.februar. Våre eksperter sjekker hvilke filer som er slettet, sier en av de malaysiske tjenestemennene.

Hevder å ha sett flyet

Flere innbyggere på en liten maldivisk øy hevder å ha sett et lavtflygende stort fly morgenen etter at flight MH370 forsvant. Flere av dem har nå tatt kontakt med myndighetene, forteller NRKs korrespondent i Asia, Anders Magnus.

Letingen etter flyet pågår fortsatt i et enormt område som strekker seg fra havområdet vest for Australia til Kasakhstan i Sentral-Asia.

Maldivene ligger vest for leteområdet, sørvest for Sri Lanka, og landet er ikke blitt bedt om å delta i søket. Men øystaten er innenfor den rekkevidden man antar at flyet hadde.

Øyboere så et fly

VIDEO: Øyenvitner så et fly, sier Anders Magnus, NRKs korrespondent i Asia

SISTE NYTT

Siste nytt