Hopp til innhold

RBK scoret i første angrep: – Viktig for oss å slå tilbake

SANDNES (NRK.no): Rosenborg var revansjelystne etter forrige helgs tap mot Molde og gikk ut i hundre mot Sandnes Ulf. Seieren gjør at trønderne nå nærmer seg teten i serien igjen.

Sandnes 20140512.Eliteserien fotball 2014: Sandnes ULF - RosenborgRosenborg jubler etter Alexander Toft Søderlund har scoret mål under eliteseriekampen i fotball mellom Sandnes Ulf og Rosenberg på Sandnes stadion. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Rosenborg-spillerne jubler etter Alexander Søderlunds scoring.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi slår tilbake veldig etter kampen mot Molde. Det var viktig for oss å slå tilbake som lag, og det klarte vi, sier Rosenborgs trener Per Joar Hansen til NRK.no.

Publikum hadde så vidt rukket å sette seg i Sandnes da Alexander Søderlund banket inn 1-0 til gjestene allerede etter 40 sekunders spill.

Det sier kanskje litt om hvor revansjelystne Rosenborg var etter å ha tapt 2-0 mot serieleder Molde forrige helg.

– Nå har vi spilt åtte kamper, og det er en lang vei å gå fortsatt. Men det er klart at alt handler om å ta trepoengere før ferien nå, sier Hansen.

Riski storspilte

Søderlund fikk ballen fra kampens store spiller, Riku Riski, før scoringen. Han som dro seg lekkert fri på høyrekanten før han la inn til spissen.

Etter en slik «flying start» var det også aldri noen særlig tvil om hvor seieren skulle havne.

Rosenborg-trener Hansen valgte å benke spillere som Mikkel Diskerud, Mikael Dorsin og Nicki Bille Nielsen, som scoret tre mål i NM-runden tidligere i uken.

Laguttaket var nok litt overraskende for noen, men det fungerte uansett godt mot Sandnes Ulf. Hjemmelaget misbrukte flere gode sjanser på eget gress.

Et kvarter etter pausen satte Rosenborg spikeren i kista da Tobias P. Mikkelsen scoret sitt første mål for sesongen. Igjen var Riski nest sist på ballen før scoringen.

Asle Andersen

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen mener Rosenborg fikk komme for lett til sjanser på slutten.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Mikkelsens mål var også av det penere slaget. Han fintet først bort én motspiller, før han la iskaldt ballen i det lengste hjørnet.

– Det var deilig å score, for det var lenge siden nå. Men at vi tok tre poeng var det viktigste, sier dansken til NTB.

Nærmer seg teten igjen

Riski var flyttet opp i en ny rolle bak Søderlund. Han har vanligvis spilt på vingen, men etter forrige helgs 2-0-tap for Molde ville Hansen gjøre endringer på laget.

Endringene fungerte godt for RBK, som trenger alle poengene de kan få for å holde tritt med topplagene.

Seieren over Sandnes Ulf sender laget opp på fjerdeplass, fire poeng bak Molde.

– Med tanke på gullstriden passet det oss bra at Molde og Godset spilte uavgjort søndag. Men nå skal vi glede oss over poengene og ha fokus på neste kamp, sier Mikkelsen til NTB.

For Sandnes Ulf blir det stadig tyngre. Laget ligger helt sist i serien med sine fem poeng.

– Det er en dårlig følelse. Vi har ikke spilt opp mot det vi kan. Vi skaper ingenting og slipper dem for lett til, sier kaptein Aksel Berget Skjølsvik til NRK.

Fotball

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland