Tom Nordlie: - Dette er et "YouTube-selvmål"

Se "YouTube-selvmålet" som i realiteten avgjorde Norges kvartfinale mot Spania.

Irene Paredes scoret selvmål etter 43 minutter og gav dermed Norge en 2-0-ledelse mot Spania i fotball-EM i Kalmar, Sverige.

'YouTube-målet' som ga Norge 2-0

Kampfakta: Norge - Spania 3-1

To litt heldige scoringer før pause og en gnistrende god andreomgang ga Norge 3–1 over Spania og semifinale i kvinnenes fotball-EM mandag. Dermed er Norge sikret EM-medalje, ettersom det ikke spilles bronsefinale i et EM.

– Vi må angripe den tomålsledelsen vi har. 2–0 er en fantastisk ledelse, strålte assistenttrener Roar Finjord i pausen. Da hadde et spansk selvmål nettopp sendt den norske optimismen i taket.

Sikret EM-medalje

Så var det nettopp det de gjorde, og Norge ga aldri Spania sjanse til å komme tilbake i kampen.

Da er det også klart at Norge får minst bronse i mesterskapet, ettersom det ikke spilles bronsefinale i EM.

– Det var aldri lett. Spania var alltid farlige. Men på 3–0 begynte pulsen å gi seg litt, sa en meget glad og lettet landslagssjef Even Pellerud til NRK. Han vet også at EM-medaljen er sikret.

– Har prikket inn formtoppen

– Jeg er tom for ord. Dette har vært en helt fantastisk reise. Vi hadde dårlige resultater før EM, og mange har dømt oss nord og ned. Men vi har beholdt troen. Vi har klart å prikke inn formtoppen. I dag hadde vi gode bein og var pigge hele tiden, sier kaprtein Ingvild Stensland til NRK.

– Det er litt uvirkelig. Jeg er sliten, men ufattelig glad. Vi er en kjempegjeng, sier Solveig Gundersen.

Veteranen som scoret det første målet synes det var tungt, tross overtaket og mål.

– De var gode med ballen, og vi ble løpende mye imellom. Men jeg synes vi var flinke til å holde hodet kaldt og sette sjansene når de byr seg, sa Gulbrandsen, som i tillegg hadde inne en balle som feilaktig ble annullert for offside. Hun ble kåret til banens beste spiller.

Heldige mål ga 2-0

Etter en åpning med Spania i førersetet, kom Norge etterhvert inn i kampen igjen, og før pause var kampen nesten avgjort med to heldige scoringer foran de over 10.400 på tribunene.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Solveig Guldbrandsen førte Norge i ledelsen mot Spania i fotball-EM i Kalmar, Sverige etter ca 24 minutter.

Her åpner Norge ballet: Solveig Gulbrandsen sender Norge i ledelsen mot Spania

Veteranen Solveig Gulbrandsen driblet alt og alle ute på venstresiden. Innlegget gikk høyt over alle og skrudde inn i målet ved lengste stolpen, over en noe forbauset spansk målvakt.

– Et YouTube-selvmål

Tre minutter før full tid doblet Norge på et spansk selvmål. Irene Paredes skulle avklare et ufarlig framspill. I stedet lobbet hun ballen over keeper og i eget mål.

– Et YouTube-selvmål, sa NRK-ekspert Tom Nordlie om 2-0-målet.

– Vi visste på forhånd at det var viktig at vi utnyttet kontringene, men dette var vel nesten i overkant, sa NRK-kommentator Lise Klaveness etter den nokså merkelige 2-0-scoringene.

Etter pause var Norges spilleovertak betydelig større. 19 minutter etter pause scoret Ada Hegerberg sitt første mål i turneringen. Hegerberg vendte og skrudde ballen i må fra rundt 20 meter. Da var semifinaleplassen definitivt sikret.

Hegerberg scoret og felte en tåre

– Dette var stort. Det var mye følelser på én gang, sa Ada Hegerberg. Hun felte en liten tåre etter at det endelig løsnet.

– Semifinale er svært. Det er en enormt solid prestasjon. I dag har vi full kontroll. Nå skal vi nyte dette, så skal vi fokusere på semifinalen torsdag, sa en rørt Ada Hegerberg.

Se Ada Hegerbergs praktmål her:

Ada Stolsmo Hegerberg scoret et nydelig mål i det 64. minutt i kampen mot Spania i fotball-EM i Kalmar, Sverige, og gav dermed en 3-0-ledelse.

Nydelig scoring av Hegerberg

Det spilte ingen rolle at Spania reduserte ved Jennifer Hermoso på overtid. Norge fosser videre i EM.

Norges semifinale spilles torsdag. Motstander blir enten Frankrike eller Danmark, de spiller sin kvartfinale seinere i kveld.

Finalen spilles søndag – vi bare nevner det.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.