Hopp til innhold

Tre personer gassforgiftet i hytte på Hardangervidda

Tre personer ble gassforgiftet ved en turisthytte på Hardangervidda. En er sendt til Haukeland, og to til Lørenskog.

Besso turisthytte

Besso turisthytte fra påsken 2008.

Foto: Besso turisthytte

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Vi fikk tre gjester som ble syke og problemer med å puste. Det har sannsynligvis vært en propanlekkasje i anlegget som varmer vannet på hytta. Da ringte vi til ambulansen med en gang, sier Andreas Finsrud som driver hytta til NRK.no.

Besso turisthytte ligger på Hardangervidda i Eidsfjord kommune (se kart nederst i saken). Det var til sammen 30 gjester ved turisthytta. De ble etter ulykken sendt til nabohytta Sandhaug.

– Besso er nå stengt til vi finner ut hva som har skjedd, sier Finsrud.

Hør intervjuet med Andreas Finsrud ved Besso turisthytte her.

Skrevet ut fra sykehuset

– En pasient er sendt til Haukeland, og to pasienter er på vei til Oslo, sa Camilla Leinebø ved Haukeland universitetssjukehus mandag kveld.

Tilstanden til en kvinne på 57 år og en mann på 49 år er stabil. De to blir undersøkt på Akershus universitetssykehus på Lørenskog.

Tirsdag morgen lå de fremdeles på sykehus etter gassulykken. Tilstanden deres var da stabil, men de var under observasjon. Like før klokken 11 melder sykehuset at begge to vil bli skrevet ut i løpet av formiddagen.

Den tredje pasienten, en mann på 33 år, er utskrevet fra Haukeland universitetssjukehus.

Ifølge operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt skal de tre ha fått i seg gass fra en dusj drevet av gass i hytta.

– Pustebesvær

– 12–14 gjester fra Besso har kommet til oss på Sandhaug. Alt står bra til, og de spiser nå middag, forteller Jan Tyssebotn ved nabohytta Sandhaug.

– Vi fikk inn meldingen klokken 17.44 om at flere gjester ved turisthytta opplevde pustebesvær i forbindelse med dusjing, opplyser operasjonsleder Jan Steimler til NRK.no.

Familiedrevet hytte

Hytta Besso ligger i Hordaland ved Nordmanslogen. Den er en familiedrevet hytte og ikke en del av Turistforeningens hytter.

Besso turisthytte ble bygget i 1934, men har vært påbygd og modernisert flere ganger siden.

Været i området er bra, med omtrent 10 minusgrader og litt vind.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

AKTUELT NÅ