Hopp til innhold

– Kniver har ingenting der å gjøre

ULLEVÅL (NRK.no): Det har aldri vært voldelige episoder på avdelingen hvor en pasient ble knivstukket og drept tirsdag. – Kniver har ingenting der å gjøre, sier klinikksjefen.

Lars Lien

Klinikkleder Lars Lien sier det er tøft for de ansatte. Han vet ikke hvordan pasienten fikk takk i en kniv.

Foto: Kirsti Falch-Nilsen

En 32-åring ble i går knivdrept på en psykiatrisk avdeling ved en institusjon i Oslo. Både offer og gjerningsmann var pasienter.

Politiet rykket ut etter at de hadde mottatt en melding om en slåsskamp ved psykiatrisk institusjonen som er underlagt Oslo Universitetssykehus.

– Da politiet kom til stedet fant de en mann som var hardt skadet. Han ble fraktet til Ullevål akuttmottak, men var påført så store skader at han døde, sa leder ved vold- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politikammer Hanne Kristin Rohde tidligere i dag.

Tar hånd om de ansatte

Klinikkleder Lars Lien sier til NRK at de ansatte nå blir tatt hånd om. Han vet ikke hvordan pasienten kan ha skaffet seg en kniv.

– Vi vektlegger trygge rammer på avdelingen. Den er godt bemannet med 5-6 ansatte på 10 pasienter, sier Lien.

– Har sikkerheten vært for dårlig?

– Det blir opp til politiet å bedømme. Vi har ikke hatt denne type problemer før, og har lagt vekt på trygge rammer. Pasientene skal ikke få en fengselsfølelse av å være der, sier klinikksjefen.

Sårbar gruppe

Avdelingen mottar ikke pasienter med voldelig tendenser; de blir sendt til andre typer avdelinger enn denne.

– Det har ikke vært voldelig episoder på denne avdelingen tidligere, sier Lien.

Han beskriver pasientene som en sårbar gruppe som har det vanskelig. Avdelingen er åpen og 60 prosent av pasientene oppholder seg der frivillig.

Både offer og gjerningsmann var tvangsinnlagt ved avdelingen.

AKTUELT NÅ